10 fine sommerfrisyrer

Vi har funnet 10 fine sommerfrisyrer som er perfekte til bryllup, sommerfest, eller når du skal pynte deg i sommerferien.

Sommeren er her endelig og det er høysesong for bryllup, sommerfester og andre festlige anledninger hvor det er rom for å pynte seg litt ekstra.

Vi har funnet hårinspirasjon fra kjendisene og plukket ut 10 fine sommerfisyrer som du får til selv.

1. Sleek hestehale

En høy, glatt hestehale ser veldig glamourøs ut, men den er lett å lage. Gre håret stramt bakover og bruk hårskum og hårspray for å få den glatte looken. Fest hestehalen med et hårstrikk. Ta litt hår fra undersiden av hestehalen og snurr rundt strikket og litt nedover hestehalen hvis du vil ha en helt lik look som Bella Hadid. Denne sommerfrisyren er like fin på festival som til bryllup.

2. Lav hestehale med snurr

Denne fine sommerfrisyren er også enkel. For å få til den tvinnede looken trenger du en "topsy tail". La frisyren være litt løs og rotete i front for en avslappet, men fortsatt stilig festfrisyre som Hailey Baldwin.

3. Saltvannsbølger

For å få den sexy beach looken til Cara Delevingne trenger du saltvannsspray. Lag sideskill og fest håret på den ene siden litt stramt bak øret. Spray saltvannsspray i hele håret og klem håret for å få "beach waves" og tekstur. For ekstra bølger i håret, kan du ha i sprayen når håret er håndkletørt og føne det helt tørt. Dette er det ultimate sommerhåret.

4. Sommerflette

Fletter kan virke avskrekkende hvis du ikke har øvd mye og kan det. Men det trenger ikke være vanskelig. Lily Donaldsons sommerflette er veldig enkel. Husk at det er mye lettere å flette hår som har lit tekstur og ikke er helt glatt. Bruk derfor produkt i håret før du starter å flette. Vi liker Braid Aid fra Redken.

Start med å dele håret i to og start med å flette en fiskebeinsflette.På Tara.no kan du lære å flette fiskebeinsflette. Etter et par runder går du over til en vanlig flette med tre. Fest fletten med et gjennomsiktig gummistrikk.

5. Hestehale med volum og tekstur

Ha teksturspray i håndkletørt hår og føn det tørt. Fest håret i en høy, løs hestehale. Gjerne rot det litt til etter at du har laget hestehalen. Bruk litt ekstra teksturspray eller saltvannsspray i hestehalen for å få den messy looken til Kendall Jenner. Denne sommerfrisyren passer til alle anledninger og sommerhåret skal være litt sexy og tilfeldig.

6. Messy bun

Vi elsker hårfrisyren til Rosie Huntington-Whitley. Lag en høy hestehale og rot litt i håret i front for å få en lit mer avslappet look. Bruk en liten donut og fordel håret over den. Fest med hårklemmer og fest frisyren med hårspray. Denne ballerinafrisyren blir superglamourøs med rød leppestift og øredobber i strass til fest, og kul og rocka med skinnjakke og T-skjorte til hverdags.

7. Fletteknute i nakken

Tvinn håret i front bakover og fest i en lav hestehale i nakken. La det være igjen litt hår som du krøller for å få frisyren som Jourdan Dunn. Del hestehalen i to og flett begge emnene. Fest flettene i en litt tilfeldig knute med hårklemmer. Dra litt i håret og rot det litt til og fest til slutt frisyren med hårspray. Med en blomsterkrans på toppen, er dette den perfekte sommerfrisyren for Sankthansfeiringen i juni.

8. Boxing Braids

Boxing Braids, cornrows, Kardashian-flette - kjært barn har mange navn. Dette er uten tvil it-fletta i 2016. Den krever litt øving og teknikk, men det finnes mange tutorials på nett. Lag en helt glatt variant til sommerbryllupet, eller ha en litt mer messy finish, som modellen Karina Beilina, til hverdags. Denne frisyren er perfekt til sommerferien med lange, late dager på stranden.

9. Sommerbølger

For et hår Doutzen Kroes har! Lag masse volum i håret ved å bruke en teksturspray i hårrøttene. Lag midtskill og dra litt hår bakover og fest med klemmer. La litt hår henge løst i front. Gjerne krøll eller tvinn håret i front for å få den avslappede sommerstilen til Doutzen.

10. Avslappet løst hår med litt tekstur

Så enkelt kan det gjøres. Olivia Palermo er alltid "on fleek" når det kommer til styling, sminke og hårfrisyren. La håret være løst i midtskill og lag litt tekstur i tuppene. Ha håret bak det ene øret og gjerne ha en kul øredobb eller ear cuff i øret som vises.

Sommerhår trenger ikke være så avansert.