© Anna Stokland

10 problemer jenter med tykt hår har

Det er faktisk ikke bare bare å ha tykt hår!

Jenter med tykt hår vil garantert få høre andre jenter skryte håret deres opp i himmelen fordi det er så tykt og fint og "du kan jo gjøre hvaaa som helst med det håret!" Det de ikke forstår, og aldri vil forstå, er frustrasjonen når håret blåser seg opp i fuktig luft, at det tar for alltid å tørke eller at du våkner opp med hår som Medusa hver morgen. Nei, de skjønner ikke det.

Les listen vi har laget over de 10 største problemene jenter med tykt hår må i gjennom nesten hver dag.

1. Pinterest og tutorials

Mange jenter er glade i å legge ut videotutorials på Tiktok, Instagram og Pinterest hvor de lager de mest fantastiske frisyrene, krøllene og oppsatsene. Har du tykt hår er det bare å glemme å få til noenlunde det samme. Du kan stå foran speilet med videoen på repeat, men etter flere timer med hardt arbeid, 100 hårspenner og en boks hårspray ser det bare ut som du har et dødt dyr liggende på hodet. Bare glem det; innse at det aldri går.

2. Tørketid

Å vaske tykt hår er en liten treningsøkt i seg selv; sjampoen skal masseres inn i alle lagene med hår inn til hodebunnen, over hele hodet. Armene blir ordentlig slitne når de bruker så mye kraft på en aktivitet som attpåtil foregår OVER hodet. Derfor blir hele dusjprossessen en situasjon du må ta tak i og forholde deg til i et par timer. Håret bruker nemlig HELE dagen på å bli tørt. Innerst ved nakken er det siste stedet som blir tørt, og der er det som regel fremdeles litt fuktig når du skal legge deg på slutten av dagen...

3. Hårfønerjobb

For å unngå den dagslange prossessen ved å lufftørke håret ville de fleste brukt en hårføner for å få håret tørt mye fortere. Genial idé - tror man. Ikke bare skader varmen håret, men det skader armer og skuldre også til de grader. Armene arbeidende høyt over hodet i kanskje 20 minutter, ofte gjerne med en hårbørste i den ene hånda og en tung hårføner i den andre. Folk har faktisk besvimt av mindre!

4. Dyr forandring

Det kommer alltid en god historie når jenter med tykt hår besøker frisøren. Frisøren skal nemlig alltid kommentere tykkelsen på håret; som om du ikke visste om det fra før. "Hehe, du har veldig tykt hår. Dette blir mye jobb."
Vær takknemlig hvis du kun trenger én boks med hårfarge når du vil ha en forandring. For oss med tykt hår trenger man som regel dobbelt så mye farge, som ofte tar dobbelt så lang tid å påføre og som vil koste dobbelt så mye.

5. Hodepine av hestehale

En enkel dott eller bare den klassiske hestehalen er det som alltid blir foreslått på en bad hair day. Jenter med tykt hår må kalkulere når på dagen det er viktigst med hestehale, fordi etter to timer får man nemlig en helt vill hodepine. Hestehale med langt og tykt hår er veldig tungt for hodebunnen som gjør at du får vondt både på og i hodet. Derfor er en dusj annenhver dag helt nødvendig, med mindre du kan dekke deg med en hatt så fort du våkner opp med et fuglereir.

6. Balsam

Det er uvanlig at en sjampoflaske går tom før en balsamflaske fordi balsam er rett og slett den største forbruksvaren du har. De som fant opp gigantflasker med balsam og solgte det billig er helt geniale!

7. Hårstrikker

Du har alltid trodd at de halvstore strikkene var ment for barn, og trodde ikke dine egne ører da du lærte at jenter på din egen alder faktisk får de rundt håret sitt mer enn én gang. Dine hårstrikker er strukket til de nesten ryker og du har et par favoritter som akkurat går rundt håret tre ganger helt perfekt.

8. Hårbørster

Den perfekte hårbørsten er en tangle-teezer med et solid skaft og som ikke minst kan ta mye hår av gangen. Denne hårbørsten finnes dessverre ikke med mindre du er laget av penger. I tenårene var du en levende versjon av "Prinsesse på Prøve"-Mia som knekker en hårbørste med treskaft og som omtrent ikke var annet enn stort og krusete hår. Barndommen er et vagt minne av mye gråting og skriking fordi moren din måtte gre håret ditt om morgenen; et levende mareritt.

9. Røyting

Vi har lest et sted at man mister over 100 hårstrå hver dag. Det tror vi ikke på, for det utrolig tykke håret på hodet blir aldri mindre. I tillegg legger det fra seg spor hvor enn man går; slik som hundene markerer sitt territorium, liker hår å vise hvor det har vært og tilhører.

10. Floker

Morgenrutinen til de fleste jenter starter med et toalettbesøk, kanskje en dusj før de til slutt gruer seg til det som er nødt til å skje: flokene som ble laget den natten må bort. Håret slites omtrent av hodebunnen av hårbørsten som river gjennom flokene gang på gang til de er borte. Er håret vått, kan du banne på at nye floker surrer seg sammen så fort du beveger hodet. Fletter er alltid din go to-frisyre på dager med lite tid!