Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan får du langt hår hurtigt © Wenn.com

11 feil du gjør i jakten på langt hår

Vil du også ha tykt og langt hår? Vi guider deg til hva du burde og ikke burde gjøre for å få lengre hår.

Drømmer du om langt hår? Det kan ta sin tid da håret i gjennomsnitt vokser en centimeter om måneden - og dersom du ikke behandler håret ditt optimalt, vil du kanskje bremse prosessen enda mer.

Heldigvis er det mange ting du kan gjøre for å gi håret sjansen til å vokse, men det er også mange ting du gjør som muligvis hemmer hårveksten. Jo tidligere du lærer å unngå det, desto raskere vil du få det lange håret som du har drømt om så lenge.

Vi har samlet en guide på alt det du helst skal unngå hvis du vil hjelpe det lange hår på vei.

Langt hår? Så lad håret hænge løst © Gorunway.com
1 / 11

Du lar ikke håret henge løst

Unngå å sette opp håret når det er vått. Det kan gi deg sopp og kløe i hodebunnen som i lengden vil forhindre håret til å gro fortere.

Dessuten kan hårstrikker slite på hårets ender, som videre kan øke sjansen for knekte hårtupper hvis du konstant setter opp håret.

Langt hår med pleje
2 / 11

Du glemmer å pleie håret ditt regelmessig

Regelmessig bruk av en mild og gjenoppbyggende sjampo og beskyttende balsam har samme virkning på håret som det rens og dagkremer har på din hud.

Utover dette, hjelper det også med å holde hodebunnen ren og sunn – og jo sunnere hodebunnen din er, desto bedre utgangspunkt har håret ditt for å vokse langt.

Bond maintenance shampoo no. 4, Olaplex hos Vita.no 319 kr.// Bond maintenance conditioner no. 5, Olaplex hos Vita.no 319 kr.

Få klippet hår hver anden måned for langt hår
3 / 11

Du glemmer å klippe håret regelmessig

Dette høres kanskje selvmotsigende ut, men du bør faktisk få klippet håret jevnlig dersom vil du ha langt hår. På denne måten vil tørre spisser og slitte deler av håret ikke slite ytterligere på resten av håret.

Det kan virke nesten angstprovoserende å overgi seg til frisørens saks annenhver måned, men i lengden kan det betale seg, da du på denne måten ikke risikerer å plutselig skulle klippe lange mengder av ødelagt hår.

Drop extensions, hvis du vil have langt hår © Gorunway.com
4 / 11

Du bruker extensions

Unngå hårextensions som blir vevd eller flettet inn i håret. Den konstante strammingen fra extensionsene kan forårsake arrdannende hårtap og med dette kan hårsekkene dø – for alltid.

web_packshot_hairvolume_30_no_2 © NEW NORDIC
5 / 11

Du tar ikke kosttilskudd

Langt hår kan også hjelpes på vei med et kosttilskudd som er rettet mot håret. New Nordics Hair Volume inneholder blant annet B-vitamin som styrker håret. Ta 1 tablett daglig i forbindelse med et måltid.

Hair Volume , New Nordic 282 kr.

Slap af, stres ned, og få flot hår © Unsplash.com / Anthony Tran
6 / 11

Du slapper ikke nok av

Stress, markant vekttap på kort tid, lynkurer og faste, har en negativ påvirkning på dine hormoner. Dette kan videre føre til hårtap, for stor talgproduksjon og forverring av hårets kvalitet, vekst og utseende.

Langt hår med hårkur © Lookfantastic
7 / 11

Du bruker ikke hårkur

En hårkur som Philip Kingsleys Elasticizer vil øke hårets elastisitet med styrkende proteiner og fuktbevarende ingredienser, som vil hjelpe deg i kampen mot knekte hårtupper.

Elasticizer, Philip Kingsley hos Lookfantastic 150 kr.

497_image_1_v2_hero © GHD
8 / 11

Du føner ikke håret med kald luft

Unngå å bruke varm luft når du føner håret ditt. Det får hodebunnen til å produsere ekstra talg for å beskytte seg selv og dette kan forverre din hårkvalitet. Derfor bør du alltid holde fønerens kaldluftsknapp inne når du tørker håret ditt.

Hårføner, Ghd 1.899 kr.

Langt hår med pagehår i forskellige længder © Wenn.com
9 / 11

Du er uviten om triksene som får håret til å se lengre ut

Et godt råd er å klippe håret i forskjellige lengder mens du venter på at det skal vokse langt. Hvis det er lengst foran, vil det gi det en illusjon av at hele håret er lengre enn det rent faktisk er.

Bedste hårkur til langt hår fra Kiehl's
10 / 11

Du skåner ikke hodebunnen når du bruker produkter

Hårfargemidler og stylingprodukter som gelé, mousse og voks skal brukes i håret – ikke i hodebunnen. Samme regel gjelder når du skal farge håret. Sørg for å få det gjort hos en frisør og ikke be om å få fargen i hodebunnen.

Derimot vil håret takke deg hvis du et par ganger om uken masserer hodebunnen med et serum eller en sjampo som inneholder essensielle oljer. Dette vil gi håret et optimalt utgangspunkt for å vokse tykt og langt.

Magic elixir hair restructuring concentrate, Kiehl's hos Fredrikoglouisa.no 190 kr.

Spis dig til langt hår © Gorunway.com
11 / 11

Du spiser ikke med tanke på å pleie håret

Det er en god ide å pleie håret innefra med frukt og grønnsaker som knaser (de har et høyt fiberinnhold). Få en variert mengde protein (ihvertfall hvis du er vegetarianer), spis essensielle fettsyrer fra fisk og kaldpressede oljer og drikk opp til to liter vann om dagen.