Le Labo Mr.Smith N.C.P. Olfactives

3 nye skjønnhetsmerker i Norge

Tre av våre favorittermerker har endelig kommet på det norske markedet!

© @mrsmithhair

Mr. Smith

Mr. Smith er en nyetablert australsk hårpleieserie som allerede har funnet sin plass i baderomshylla til kjendisene. Produktene baserer seg på botaniske og essensielle oljer som skal virke skånsomme mot hår og hodebunn. Grunnleggerne David Justin og moren Freda Rossidis, som også er stjernestylist i USA har jobbet under motevisninger for de store motehusene. Sammen har de skapt produkter som de mener har vært en mangelvare på markedet. Vi har tatt en nærmere prat.

1. Hva er tanken bak merket?

– Mr. Smith ble skapt etter en slags illusjon om stil, substans og enkelhet, med håndplukkede ingredienser. For oss har forpakning og innhold vært like viktig.

2. Hvem hadde dere i tankene da dere utviklet produktet?

– Mr. Smith er unisex og designet for nytelse. Produktene er ikke skreddersydd for en bestemt aldersgruppe, kjønn eller person. Når det er sagt, tror jeg at Mr. Smith-forbrukeren er opptatt av kvalitet, og å unne seg det lille ekstra. Derfor har vi vært veldig nøye med hvilke ingrediensene i produktene. Alle er sulfat og parabenfrie, aldri testet på dyr og PETA-sertifiserte.

3. Hvilket produkt er det størst etterspørsel etter?

– Produktene våre er utviklet for forskjellige behov, så det blir vanskelig å peke ut ett produkt, men vi har fått veldig god respons på Mr. Smith Foundation. Det er et slags vidunderprodukt som tilpasser seg alle hårtyper, og pleier, styrker og reparer. En must-have!

4. Hvilket produkt bør norske jenter teste?

– Produktet som heter «Blond». Vi har nylig lansert det, men det står allerede på venteliste. Det er en leave-in kur som er tilsatt ekstrakter som virker pleiende og reparerende på farget hår.

Produktene selges i utvalgte salonger. Sjampoen ligger på 359 kroner, og balsam på 360 kroner.

© @ncpolfactives

N.C.P. Olfactives

Den svenske skuespillerinnen Noomi Rapace har lansert et eget duftkonsept, utviklet på det franske parfymehuset Givaudan. Konseptet går ut på at du skal kunne blande alle de syv parfymene i serien med hverandre, i den kombinasjonen du liker best. Duftnotene er hentet fra de syv olfaktive-familiene: Citrus, Fruity, Floral, Fougère, Chypre, Woody og Oriental.

– Alle våre syv unisexparfymer er nøye formulert i Paris for å sikre sofistikerte, individuelle dufter. De er valgt ut fra alle olfaktive grupper for å dekke hele spektret av dufter. Layering kan høres komplisert ut, men det er enkelt. Se for deg yin og yang. Det handler om balanse og personlige preferanse, sier Noomi Rapace og Steve Terry, skjønnhetsentreprenør i en pressemelding.

Vi har tatt en nærmere prat.

Hvordan bruker man duftene og i hvilken rekkefølge?

– De skal blandes direkte på huden, og kan med fordel sprayes på hals eller bryst, en etter en (men ikke når du skal ut i sola). Det finnes ingen regler for rekkefølge. En måte kan være å spraye den fyldige, tunge duften først, og deretter den lette og luftige. En annen kan være å kombinere dufter man synes har noe til felles, fordi man kjenner igjen en duftnote i begge, eller at de minner om hverandre.

Hvor mange N.C.P. parfymer kan kombineres?

– Det finnes ingen regler, og det er helt opp til en hver hvordan man setter sammen sin signaturduft.

Må man kjøpe mer enn én parfyme?

– Det går helt fint å bare bruke én duft. Jo flere parfymer man kombinerer, jo mer unik blir duften man skaper. N.C.P. Olfactives' parfymer kommer i flasker på 50 ml og 10 ml, slik at man skal kunne kjøpe fler av de små flakongene.

Prisene er 570 kroner for 50 ml og 180 kroner for 10 ml. Duftene selges i utvalgte Kicks-butikker og på Kicks.no.

© Sanatorium

Le Labo

Du kjenner sikkert til den ikoniske lærduften «Santal 33» fra det amerikanske parfymemerket Le Labo. De friske duftene blir utviklet av verdens fremste parfymører i Grasse i Sør-Frankrike med grunnleggerne Eddie Roschi and Fabrice Penot i spissen, hvor hver eneste kombinasjon forteller en unik historie. Nummeret på flakongen referer til antall ekstrakter som har blitt brukt for å skape den håndlagde duften, og selges også som duftlys, kremer og oljer. Endelig har de kommet til Norge, og fåes i konseptbutikken Sanatorium på St.Hanshaugen i Oslo.

Dette er produktene for de kvalitetsbevisste som stiller krav til kjøpsopplevelsen.