hår og hovedbund
© Anna Stokland

4 hjemmebehandlinger som gir deg sterkere hår

Kløende, fettete eller dryssende? Roten til langt og sunt hår starter i hodebunnen. Med disse rådene kan du sikre deg en sunnere hodebunn og dermed et sterkere hår.

Fettete, dryssende eller rødt og kløende?

Irritasjon i hodebunnen kan være et tegn på at hodebunnen din er i ubalanse og dette kan på sikt føre til utfordringer for hår og hårvekst.

I dag er det en utbredt forståelse om at vakkert hår starter med en sunn hodebunn, nærmere bestemt sunne hårrøtter. Jo mer næring og pleie de får til å vokse, desto sterkere vil hårstråene bli. Omvendt kan for eksempel sopp i hodebunnen eller sår ved hårrøttene irritere hårsekken, som kan føre til at det vil vokse ut tynnere hår. Så dersom du vil gro håret sterkt og langt, burde du se nærmere på disse fire hjemmebehandlingene for en sunnere hodebunn.

Vask med to sjampoer

Har du noen gang støtt på uttrykket Pre-wash sjampo i skjønnhets-avdelingen og undret deg over hvorfor man nå burde tilføye enda et produkt til hårvaskrutinen?

Pre-wash er ikke nødvendig for alle, men dersom du bruker mange produkter i håret, burde du tilføye en ekstra rens i form av en Pre-wash sjampo. Mange av våre stylingprodukter og spesielt tørrsjampoen, har en tendens til å opphope seg i hodebunnen. Dette vil gjøre det vanskelig for huden å puste over tid, siden huden er dekket av et tykt lag av rester fra produkter som også kan tiltrekke urenheter og oljer fra hodebunnen.

Gi håret fukt før du dusjer

Dersom du har problemer med en tørr hodebunn, vil det hjelpe å påføre en fuktende kur i håret før du går i dusjen. Til dette formålet har det kommet mange fuktende balms, masker og dråper, som skal i håret en halv til en hel time før hårvasken. Noen av disse fuktbombene kan også komme i håret før sengetid, hvor de skal virke over natten før du vasker håret neste morgen.

Massér hodebunnen

Under håret finner du hud, som på samme måte som kropps- og ansiktshud, vil ha godt av en eksfolierende massasje en gang iblant. I tillegg til å fjerne opphopede rester fra produkter, vil en massasje også sette i gang blodsirkulasjonen slik at det vil komme oksygen og næring til hårrøttene i det døde hudceller eksfolieres vekk. Du kan enten bruke hårbørsten eller investere i en børste som er lagd til hodebunnmassasje som denne fra Scandinavian Biolabs som du kan se under.

Gi hodebunnen en detox

Du kan også gi hodebunnen en omgang rensende leire, som vil avfette og gi mer balanse i talgproduksjonen. Med en leirmaske i hodebunnen vil du på sikt få en mindre oljete hårbunn og dermed en sunnere hodebunn.