5 enkle frisyrer som redder dårlige hårdager

Disse frisyrene tar bare noen minutter å lage, og alt du trenger er ett stylingprodukt!

Lei av den kjedelige hestehalen eller dotten på hodet, men mangler tålmodigheten eller evnen til å lage avanserte hårfrisyrer? Da kan du la deg inspirere av disse frisyrene, som er perfekte for nybegynnere! De ser mer avanserte ut enn de er, tar under fem minutter og sikrer gode hårdager på hjemmekontoret eller når du skal ut på ærender.

Og det beste av alt: du trenger ikke annet enn ett stylingprodukt, og mest sannsynlig har du det kanskje stående i baderomsskapet fra før! Vi vet alle hvor mye bedre vi føler oss på gode hårdager, og det er faktisk ingen grunn til at vi ikke kan ha det hver dag… Redningen er faktisk så enkel som tørrsjampo!

Før du starter på noen av frisyrene under, bør du sørge for at håret ikke helt nyvasket (glatt hår er vanskeligere å jobbe med), men heller ikke fettete/skittent. Resultatet blir best når håret har tekstur, hold og volum - og det absolutt enkleste er å preppe håret med tørrsjampo.

Batiste har mange ulike varianter, og deres siste nyhet er Batiste Wonder Woman, en limited edition skapt for å hylle alle fantastiske kvinner: fra dem som redder verden til hverdagsheltene som sjonglerer småbarn hjemme.

Batiste Wonder Woman har en frisk og fruktig duft, med hint av bergamott, mandel og vanilje, og gir en ren og plettfri look. Perfekt på dager du ikke rekker hårvasken! Produktet tilfører også ekstra fylde, volum og en herlig duft til håret ditt.

Det finnes mange ulike dufter og varianter å velge mellom fra Batiste, fra den diskrete duften «Bare» til den trofaste «Original» og dufteksplosjonen «Tropical». Hvis du ønsker ekstra volum er Heavenly Volume og XXL Volume Spray gode alternativer som gir et fantastisk resultat. Batiste kommer også i fargevarianter tilpasset blondt, brunt og mørkt hår, som er genialt til å dekke over ettervekst/grått hår.

Slik bruker du tørrsjampo riktig:

Bildet til venstre viser hårets utgangspunkt før stylingen. For å skjule verver i håret og gi det en freshere look, følger du disse tre trinnene med din Batiste-favoritt:

1. Rist flasken. Hold sprayboksen på ca. 30 cm avstand og spray inn mot
røttene. Det er viktig å riste flasken godt før bruk, slik at stivelsen blander seg med resten av ingrediensene, og for jevn påføring bør du ikke spraye for tett på håret.

2. La produktet virke i håret i minst 30 sekunder, før du masserer det grundig inn med fingertuppene. Dette er med på å aktivere tørrsjampoen, slik at den trekker ut alt overflødig fett og skitt - så jobb den godt inn i håret ved å massere grundig.

3. Børst gjennom håret for å fjerne eventuelle produktrester, og håret er klart til å styles som normalt - med ekstra volum og tekstur, slik at frisyren holder lengre.

Etter påføring av tørrsjampo kan du bruke en rettetang eller krøllstav til å lage noen løse bølger. Du kan gjerne starte fra midten av hodet og fokusere på tuppene, og litt i front. Ikke tenk på at det trenger å bli helt perfekt, men litt bevegelse i håret vil gi frisyrene under det lille ekstra.

Tips! De små reisevariantene til Batiste er utrolig praktiske å ha med i vesken på farten, uten at de tar opp for mye plass.

LOOK 1:

 1. Sett opp håret i en vanlig, lav hestehale, men i stedet for å ta alt håret ut gjennom strikken gjør du det “halvveis”.

 2. Ta en seksjon av håret under, og snurr håret rundt strikken.

 3. Fest med en hårnål. Lag ønsket volum ved å dra opp håret overfor hestehalen, for en mer avslappet look. For en enda mer romantisk frisyre er det også fint å slippe ut litt av håret i front.

Resultat:

LOOK 2:

 1. Utgangspunktet er første steg i forrige frisyre. Så tar du det underste håret og deler i tre deler.

 2. Lag en vanlig flette og bruk en tynn strikk nederst.

 3. Snurr fletten rundt strikken, og fest med hårnål.

Resultat:

LOOK 3:

 1. Lag en lav hestehale, og dytt en finger gjennom håret fra undersiden.

 2. Bruk begge hender til å lage en åpning.

 3. Med den ene hånden snur du hestehalen, og dytter denne ned gjennom åpningen du har laget. Dette kan gjøres ganske så stramt, eller du kan justere frisyren til å bli mer avslappet, avhengig av resultatet du ønsker.

Resultat:

LOOK 4:

 1. Bruk en tynn, liten strikk og samle det øverste håret til en hestehale.

 2. Fest en strikk til, litt lengre ned på hestehalen.

 3. Bruk hendene til å dele dette partiet i to, og så snurrer du hestehalen og dytter den gjennom åpningen du har laget (samme prinsipp som forrige look).

Resultat:

LOOK 5:

 1. Denne frisyren tar utgangspunkt i resultatet fra look 4, og bygger videre på denne. Start med å samle alt håret med en strikk på samme punkt den nederste strikken er plassert.

 2. Ta en seksjon fra hestehalen, og gjenta steg 2 og 3 fra forrige frisyre. Fest med strikk, del håret til en åpning og snurr hestehalen gjennom.

 3. Fest med strikk nederst. Disse stegene kan gjentas enda flere ganger hvis du har langt hår, og og for en mer romantisk look kan den gjerne rufses til!

Resultat:

Voila! Dette var fem enkle hverdagsfrisyrer som redder deg fra dårlige hårdager, så prøv dem hjemme og finn din personlige favoritt! Bare husk at nøkkelen til å lykkes best mulig med disse frisyrene er å inkludere tørrsjampo fra Batiste før du setter i gang med å sette opp håret, slik at:

 • håret får en rask oppfriskning og blir enklere å style
 • håret blir mattere, får mer volum og ser tykkere ut
 • frisyren får et best mulig resultat og holder hele dagen

Batiste selges hos blant annet Lindex, H&M og VITA, samt i dagligvare og i nettbutikker. Du finner flere tips om hårstyling og hvordan du bruker produktene her!

Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Batiste.