5 hårspenne triks du bør kunne
© Pinterest

5 hårspennetriks du bør kunne

Bobby pins kan brukes til så mangt. Vi har samlet 5 triks som kan være nyttig å kunne!

Det er ingen tvil om at bobby pins er et av de mest brukte verktøyene til hårstylistene. De er suverene å bruke når du ønsker å få vekk hår fra ansiktet, og når du trenger ekstra hold. Her er noen av triksene du kan bruke for å få mest ut av klemmene dine.

1. Bruk de på riktig måte

Bobby pins skal brukes med den rippede siden vendt ned mot hodebunnen. Slik sitter de bedre, samtidig som den glatte siden ser mye finere ut i hårsveisen. Dette gjelder naturligvis ikke for de klemmene som er buet!

2. Tilpass med neglelakk

De fleste av oss vil helst at klemmene skal være så usynlig som mulig. Likevel kommer de bare i et par forskjellige farger, som kan gjøre at de ikke alltid passer til hårfargen. Et tips er å bruke en neglelakk for å tilpasse fargen.

Hvis det blir vanskelig å finne en farge som er helt lik din egen, kan du legge en matt neglelakk på toppen av de andre lagene du har lakket. Dette gjør at klemmene blender seg finere i håret ditt.

3. Bruk som tilbehør

Om du ikke er så opptatt av at klemmene skal være usynlig, kan du bruke de som et tilbehør! Skaff deg klemmer i en kontrastfarge til ditt eget hår og vær litt vågal, spesielt nå som det er så trendy med hårspenner og klyper!

Hårtips: 7 frisyrer som aldri går av moten!

© Pinterest

4. Spray klemmene med hårspray

For de fleste er hensikten med å bruke bobby pins at de skal holde håret på plass, men noen ganger gjør ikke klemmene akkurat det de skal, og sklir ut av håret i løpet av dagen.

Et tips for å få de til å sitte bedre er å spraye klemmene med hårspray før du setter de i håret. Da får de et fastere grep.

5. Få krøllene til å holde hele dagen

Om du sliter med å få håret ditt til å holde på krøllene kan du faktisk bruke bobby pins for å få ekstra hold. Krøll håret med en krølltang, og når du tar håret av tangen, kan du rulle krøllen opp og feste den fast med klemmer mot hodebunnen. Dette gjør at krøllen får avkjølt seg i en krøll, som igjen sørger for at frisyren holder lenger.

Et frisørtips er å la klemmene sitte i håret til du er helt ferdig med å krølle all håret. Har du for eksempel veldig rett hår, kan du faktisk sove med klemmene for å få ekstra effekt. Her kan det være lurt å legge et silkeskjerf rundt håret, for å unngå at det buster seg.