© Unsplash

5 tips for deg som vil ha langt hår i en fei

Drømmer du om lengre lokker? Her er fem smarte ting du selv kan gjøre for å få lengre hår.

De fleste har prøvd det. Så snart de har fått langt hår, blir de lei av håret og vil i stedet gjerne klippes kortere for å prøve noe nytt. Men noen ganger savner de langt hår og vil ha tilbake de gamle lokkene. Mens det bare tar noen minutter å gå fra langt til kort hår, er det dessverre en helt annen historie å gå fra kort til langt hår. Det kan nemlig ta utallige måneder – og masse tålmodighet.

Heldigvis kan du selv fremskynde prosessen. I samarbeid med Redken gir vi her fem smarte råd til deg som vil ha lange, sunne lokker.

1. Unngå for mye varme

En av de store synderne hvis håret ikke vil vokse, er at det utsettes for altfor mye varme. Det gjelder både med rettetang, krølltang og føning. Helst bør du lufttørke håret og gi det en pause fra varmeredskaper hvis du i en periode prøver å gjøre alt for å få langt hår.

Tips! Hvis du likevel bruker varmeredskaper, er det viktig at du påfører varmebeskyttende hårprodukter rett før bruk. I tillegg bør du unngå å bruke varmluft når du føner håret, fordi det får hodebunnen til å produsere ekstra talg for å beskytte seg selv. Hold i stedet hårfønerens kaldluftknapp inne.

2. Plei lokkene med egnet sjampo og balsam

Hvis du sliter med å få langt hår fordi håret ofte brekker, kan det hende du bruker feil sjampo eller balsam, som tørker ut håret og gjør mer skade enn nytte. Det er altså viktig at du bruker kvalitetsprodukter som hjelper håret på vei.

Hvis du er på utkikk etter produkter som hjelper til med å gi lengre hår, har Redken utviklet hårpleieserien Extreme Length til skadet hår, som hjelper til med å styrke hårfibrene fra rot til spiss. Det gjør håret sterkere og reduserer forekomsten av brukne hår, noe som hjelper deg med å få langt hår.

Serien består av sjampo, balsam og leave-in-produkt, som etterlater håret med en sunn og glansfull følelse.

Hårpleieserien Extreme Length hjelper til med å oppnå din maksimale hårlengde og bidrar til at håret ser sunt og sterkt ut. Du kan nemlig oppnå opptil 81 % færre brukne hårstrå ved bruk av sjampo, balsam og leave-in-produkt sammenlignet med ikke-pleiende produkter.

© Redken

3. Bli klippet

Det kan virke ironisk, men du bør prioritere å klippe håret hvis du vil at det skal bli lengre. På den måten klipper du av skadede og ødelagte spisser, samtidig som du hindrer at håret deler seg.

Hvis du først får splittede spisser, kan de nemlig bevege seg lenger opp på hårstrået slik at håret deles seg i flere tynne deler. Dette øker risikoen for at håret brekker – og da er det altså vanskelig å få langt hår. Så sørg for å få regelmessige klipp hvis du vil ha lengre hår på kortere tid.