Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Back to the basics © Unsplash

5 tips for deg som vil ha langt hår i en fei

Drømmer du om lengre lokker? Her er fem smarte ting du selv kan gjøre for å få lengre hår.

De fleste har prøvd det. Så snart de har fått langt hår, blir de lei av håret og vil i stedet gjerne klippes kortere for å prøve noe nytt. Men noen ganger savner de langt hår og vil ha tilbake de gamle lokkene. Mens det bare tar noen minutter å gå fra langt til kort hår, er det dessverre en helt annen historie å gå fra kort til langt hår. Det kan nemlig ta utallige måneder – og masse tålmodighet.

Heldigvis kan du selv fremskynde prosessen. I samarbeid med Redken gir vi her fem smarte råd til deg som vil ha lange, sunne lokker.

1. Unngå for mye varme

En av de store synderne hvis håret ikke vil vokse, er at det utsettes for altfor mye varme. Det gjelder både med rettetang, krølltang og føning. Helst bør du lufttørke håret og gi det en pause fra varmeredskaper hvis du i en periode prøver å gjøre alt for å få langt hår.

Tips! Hvis du likevel bruker varmeredskaper, er det viktig at du påfører varmebeskyttende hårprodukter rett før bruk. I tillegg bør du unngå å bruke varmluft når du føner håret, fordi det får hodebunnen til å produsere ekstra talg for å beskytte seg selv. Hold i stedet hårfønerens kaldluftknapp inne.

2. Plei lokkene med egnet sjampo og balsam

Hvis du sliter med å få langt hår fordi håret ofte brekker, kan det hende du bruker feil sjampo eller balsam, som tørker ut håret og gjør mer skade enn nytte. Det er altså viktig at du bruker kvalitetsprodukter som hjelper håret på vei.

Hvis du er på utkikk etter produkter som hjelper til med å gi lengre hår, har Redken utviklet hårpleieserien Extreme Length til skadet hår, som hjelper til med å styrke hårfibrene fra rot til spiss. Det gjør håret sterkere og reduserer forekomsten av brukne hår, noe som hjelper deg med å få langt hår.

Serien består av sjampo, balsam og leave-in-produkt, som etterlater håret med en sunn og glansfull følelse.

Redken-2019-Extreme-Length-Social-Post-221 © Redken

Hårpleieserien Extreme Length hjelper til med å oppnå din maksimale hårlengde og bidrar til at håret ser sunt og sterkt ut. Du kan nemlig oppnå opptil 81 % færre brukne hårstrå ved bruk av sjampo, balsam og leave-in-produkt sammenlignet med ikke-pleiende produkter.

3. Bli klippet

Det kan virke ironisk, men du bør prioritere å klippe håret hvis du vil at det skal bli lengre. På den måten klipper du av skadede og ødelagte spisser, samtidig som du hindrer at håret deler seg.

Hvis du først får splittede spisser, kan de nemlig bevege seg lenger opp på hårstrået slik at håret deles seg i flere tynne deler. Dette øker risikoen for at håret brekker – og da er det altså vanskelig å få langt hår. Så sørg for å få regelmessige klipp hvis du vil ha lengre hår på kortere tid.

4. Invester i nytt putevar

Det høres kanskje merkelig ut, men du kan faktisk sove deg til lengre hår så lenge utstyret er i orden. Det er nemlig ikke bra for håret ditt hvis du sover på et putevar i bomull. Den ru overflaten kan skape friksjoner som får hårstråene til å brekke.

Hvis du virkelig vil ha lengre hår og være så god mot håret som mulig, bør du vurdere å skifte ut putevaret med ett i silke. Den glatte overflaten reduserer friksjonen mot håret slik at det ikke oppstår floker eller brukne hår, og det kan dessuten sikre at håret bevarer fuktigheten bedre.

5. Bruk leave-in-produkt – og gjerne med protein

Hvis du har slitt hår, er det sjelden nok å bruke sjampo og balsam for å gjenopprette hårets styrke. Vil du gi håret den nødvendige næringen, er det viktig å bruke et godt leave-in-produkt etter at du har vasket håret. Det er dessuten lurt å finne et leave-in-produkt med protein. Faktum er at håret ditt er laget av protein, så for å gjenoppbygge en sterk struktur bør du gi håret akkurat det.

Det er altså ikke så viktig hvilket leave-in-produkt du velger, selv om det selvfølgelig er bedre å bruke «feil» leave-in-produkt enn ingen. Redkens Extreme Length leave-in-produkt inneholder soyaprotein og biotin, som hjelper til å forsegle og styrke håret samt redusere synligheten av splittede spisser. Det skal påføres i håndkletørket hår, og skal ikke skylles ut.