Sliter du med flass og tørr hodebunn? Prøv disse enkle triksene
© Anna Stokland

Bli kvitt flass og tørr hodebunn med 3 enkle triks

Er du en av de som stadig plages av tørr og irritert hodebunn? Da må du lære deg disse triksene!

Våren er her, og med det følger mildere luft, mykere hud og et gladere ytre. Men den lange vinteren har satt sine spor i både hud, hår og ikke minst hodebunnen, og sistnevnte reagerer ofte med en kløe som ikke slipper taket selv om sola varmer.

Vi er så flinke til å ta vare på håret vårt, ikke minst til å prøve oss fram til de produktene håret vårt liker aller best. Men når var det sist du sjekket hvordan det stod til med hodebunnen?

Er du en av dem som stadig sjekker skuldrene for hvite prikker, er det et skrikende tegn på at hodebunnen din lider og trenger hjelp, og da holder det ikke å bare ty til en flassjampo, for det er ikke alle som fungerer. Flass kan nemlig forårsakes av mange ulike ting, for eksempel allergi, kosthold og trenger ikke nødvendigvis å handle om ytre påvirkninger.

10 mulige grunner til at du mister håret

Vi vet heldigvis om noen geniale triks du kan prøve for å sjekke hvorfor hodebunnen din klør og flasser. Det er både ufarlig og omtrent helt gratis, og krever ingen andre hjelpemidler enn dine egne hender, en balsam og litt kokosolje.

1. Hodebunnsmassasje

Triks nummer én går rett og slett ut på å gi deg selv en daglig hodebunnsmassasje. For godt til å være sant? Massasjen vil stimulere blodsirkulasjonen betraktelig og sette fart på cellefornyelsen. Resultatet er betraktelig mindre flass.

For å få resultat, er det viktig å utføre massasjen minst én gang om dagen. Kjenner du fortsatt at hodebunnen er for tørr, kan du med fordel tilsette et par dråper olivenolje som du masserer inn et par ganger i uken.

2. Balsam i hodebunnen

Vi trenger bodylotion for å holde huden myk, så hvorfor skulle ikke hodebunnen trenge det samme? Det har lenge vært en myte at man helst skal unngå balsam ned i hodebunnen for å slippe unna fett hår, men dette stemmer ikke. Så lenge du skyller nøye ut etterpå, er det kun positive virkninger ved å gi hodebunnen en runde med den fuktgivende balsamen.

Husk å bruke balsam hver gang du vasker håret, og la den gjerne sitte i noen ekstra minutter for å få full effekt.

Er du blondine? Da bør du unngå dette produktet

3. Kokosolje som hårkur

Du trenger ikke tømme lommeboka på dyre hårkurer. En hjemmelaget kur som funker glimrende (ikke minst for hodebunnen din!) er å ta en liten håndfull kokosolje og smøre den godt inn i hodebunnen og ut i lengdene. Pakk håret inn i et håndkle og la gjerne masken sitte i mens du sover.

Vask deretter godt ut med sjampo, og både hår og hodebunn vil takke deg.

Et annet godt tips er å ikke gå rundt med vått hår. Et fuktig klima i hodebunnen kan nemlig være grobunn for ytterligere irritasjon. Sørg derfor for å blåse håret tørt (gjerne med kaldluft) før du forlater badet.

Så er det bare å gå våren i møte - med frisk hud, skinnende hår og flassfri hodebunn.