© Getty Images

Brekker håret ditt? Her er de seks beste rådene for å redde det

Hvis du er lei av slitte spisser som brekker, så finnes det heldigvis gode tips for å få sterkt og vakkert hår.

Opplever du at håret lett brekker og at spissene deler seg? Det er dessverre veldig vanlig, og kan skyldes alt fra stressede perioder til for mange farginger og overdreven bruk av varmeredskaper. Uansett årsak er det heldigvis mulig å endre på dette, slik at du i tiden fremover kan unngå brukne hår.

Det krever blant annet at du endrer noen vaner i hverdagen og gir håret litt mer oppmerksomhet. I samarbeid med Redken får du her seks gode råd som kan sikre at du får dine vakre, kraftige og sterke lokker tilbake.

1. Start med å stusse de delte spissene

Før du går i gang med å behandle håret og jobbe for å bygge det opp, bør du vurdere en klipp for å fjerne skadene. Hvis du klipper av alt det tørre og splittede håret, er lokkene dine helt klare for å bli sunnere og sterkere.

Bare sørg for å få det gjort hos frisøren. Da kan du samtidig få tips om hvordan du ellers kan pleie nettopp ditt skadede hår.

2. Vær sikker på at du får i deg nok vitaminer

Har du lenge hatt problemer med hår som brekker, bør du tenke over om du får i deg nok vitaminer og mineraler. Hvis kroppen din har underskudd på bestemte vitaminer som gjør at håret ditt for eksempel er blitt tynnere, hjelper det ikke stort å prøve å redde det med utvendige behandlinger.

Det er altså lurt å ta kosttilskudd – spesielt B-vitamin, også kalt «hårets vitamin», som gjør at håret vokser raskere og du mister færre hårstrå.

3. Bruk hårprodukter utviklet spesielt for brukne hår

Feil produkter kan bidra til å tørke ut håret. Det kan faktisk hende du bruker hårpleie som gjør mer skade enn nytte. Heldigvis finnes det mange produkter som er utviklet for å pleie hår som brekker. Disse er beriket med vitaminer og proteiner, som hjelper håret på vei.

Redken har for eksempel utviklet hårpleieserien Extreme Length til skadet hår, som hjelper til å styrke hårfibrene fra rot til spiss. Det gjør håret sterkere og reduserer forekomsten av brukne hår, noe som hjelper deg med å få langt hår. Serien består av sjampo, balsam og leave-in-produkt, som etterlater håret med en sunn og glansfull følelse.

Hårpleieserien Extreme Length fra Redken kan hjelpe deg å oppnå din maksimale hårlengde og bidra til at håret ser sunt og sterkt ut. Du kan nemlig oppnå opptil 81 % færre brukne hårstrå ved bruk av sjampo, balsam og leave-in-produkt sammenlignet med ikke-pleiende produkter

© Redken

6. Skaff deg en god hårbørste

Det er viktig å undersøke om de brukne hårene skyldes en dårlig hårbørste. Det sliter på håret når materialene du drar gjennom håret hver eneste dag, ikke er gode eller passer til nettopp din hårtype. Spør for eksempel frisøren din om hvilken hårbørste som vil være best for akkurat ditt hår. Selv om nyere børster vanligvis er dyrere, lønner det seg når du ser hvor sterkt håret ditt blir.