BUNADSTILBEHØR: Det lekreste tilbehøret til 17.mai

Nasjonaldagen er rett rundt hjørnet, og det finnes mange ulike varianter av fint bunadstilbehør. La deg inspirere til 17. mai her!

  1. mai nærmer seg med stormskritt, og du skal kanskje feire nasjonaldagen iført bunad? Bunad og folkedrakter er ikke lenger bare forbundet med tradisjon, men har de siste årene også blitt et trendplagg. Flere enn to av tre norske kvinner har bunad, og det finnes mange ulike varianter av bunadstilbehør å velge mellom.

Nasjonaldrakten er flott i seg selv, men det er flere måter du kan bruke tilbehør for å løfte antrekket ekstra, i tråd med bunadstradisjonen. La deg inspirere under!

Hårklyper:

Sett prikken over i-en på frisyren med et par lekre og klassiske hårklyper. Mange velger å gå for fletter på nasjonaldagen, og da er disse helt perfekte!

Hårklypene er designet av nomanorge, og du finner dem hos Bjørklund. De kommer i flere størrelser og varianter, både med og uten oksidering.

Øredobber og ringer:

Tidligere var det ikke så vanlig å bruke øredobber til bunaden, men i dag er det mer eller mindre blitt en del av tilbehørspakken.

De kommer i mange varianter og størrelser, og her kan du finne dine nye favoritter!

Bunadsringen er et must, og hos Bjørklund finner du både tradisjonelle og unike bunadsringer, som matcher resten av bunadsølvet ditt. De fører over 50 ulike bunadsringer, med justerbare størrelser.

Søljer:

Sølvet som pynter bunaden er med på å gi særpreg til de ulike plaggene. De spesielle søljene og smykkene vil variere avhengig av hvor de kommer fra, og sølvet (slik som søljer, knapper, nåler, lenker og kniver) har sin historie som gir bunaden identitet og egenart.

Bjørklund har det største utvalget av bunadsølv, og på nettsiden finner du blant annet mange nyttige tips, slik som hvordan du kan holde bunadssølvet fint.

Pssst! Unngå å miste bunadsvesken med verdisakene dine, ved å investere i en smart og praktisk sikringslenke til veskelåsen.

Dette selges kun i fysiske butikker, men du kan se en oversikt og finne dine favoritter blant bunadsølvet på Bjorklund.no.

Du trenger ikke å reise hjem til ditt hjemsted for å kjøpe bunadsølv til bunaden din. Bjørklund fører bunadsølv fra 68 distrikter i Norge, og de tilbyr god veiledning slik at du finner det perfekte tilbehøret til bunaden din hos din lokale Bjørklund-butikk.