De beste tipsene for tørt, nordisk hår

Få med deg disse triksene fra hårekspert Antonio Corral Calero!

(Annonsørinnhold)

Føles hårmanken tørr og livløs etter en lang og kald vinter? Vi tok en prat med hårstylist Antonio Corral Calero, som delte sine beste tips for nordisk hår som trenger ekstra pleie og glans.

1. Bruk en god olje Fint, nordisk hår trenger mye pleie, og under de kalde vintermånedene er det ekstra viktig å bruke en god hårolje. Det gir en perfekt base for styling, forbedrer hårets elastisitet og beskytter det mot hardt og kaldt vær.

2. Gi håret et ekstra løft For å få håret til å virke fyldigere bør du føne håret samtidig som løfter håret opp fra hodebunnen med en stor rundbørste. Dette gir volum og fylde. Når håret er tørt kan du bruke en stor krølltang eller stylingjern, og løfte opp røttene for å gi tynt hår ekstra løft.

3. Varmebeskyttende produkter Ikke glem å bruke varmebeskyttende produkter før du føner, retter og krøller håret ditt. Dette sørger for å tilføre håret ekstra pleie, og du unngår unødvendig skade og slitasje fra varmebasert styling.

4. Gode vaskerutiner Hvor ofte du bør vaske håret ditt avhenger av livsstil, hårtype og ikke minst hodebunn. Har du fet hodebunn anbefales det å vaske håret hver andre dag, men dersom hodebunnen er tørr bør du vaske det hver tredje eller fjerde dag. Det er viktig å bruke milde vaskeprodukter og pleie håret godt, så det ikke blir slitt når du tørker og styler håret. Med bruk av tørrsjampo kan du fint gå noen dager uten å vaske håret.

Bruk gjerne en sjampo og balsam med næringsstoffer som gir ekstra fylde, slik som for eksempel Ekstra Volum Shampo og Conditioner fra Moroccanoil.

5. Ikke glem hårkuren!
Gi ekstra næring, fuktighet og volum til fint hår ved å bruke hårkur ukentlig. La den virke i håret i fem minutter (eller mer) etter sjamponering, og deretter skyll grundig før du avslutter med balsam. Du bør unngå å ha altfor høy temperatur på vannet, ettersom dette vil stimulere talgproduksjonen - noe som kan gi fett hår. Varmt vann og sjampo åpner skjellagene i håret, mens balsam og kaldt vann lukker det.

Hårstylist Antonio Corral Calero er Moroccanoil sin globale ambassadør, og han har jobbet med alt fra Hollywood-kjendiser til motevisninger for blant annet Yves Saint Laurent og MAC. Når det kommer til hårtrendene denne våren mener han at alt er lov: fra bakoverstrøkne, glatte og elegante frisyrer til en mer tilfeldig og rufsete look.

— Det viktigste er å ha et sunt og sterkt utgangspunkt. Vær leken og tør å prøv noe nytt!

Produktene Antonio Corral Calero anbefaler for nordisk hår:

Pleie: Moroccanoil Treatment Oil og Moroccanoil Weightless Hydrating Mask

Styling: Moroccanoil Hydrating Styling Cream