© Anna Stokland

Denne 90-talls frisyren er sommerens overraskende hit

Dersom du vil være med på en av tidens mest populære hårtrender, skal du ta med bilder av Brad Pitt, Leonardo Dicaprio og Backstreet Boys til frisøren.

Har du allerede kort hår eller har du lenge hatt lyst til å klippe det? 2022 er et opplagt år til å la lokkene falle. Vi ser nemlig et hav av frisyrer til kort hår i år: For eksempel er boben i høy kurs og nå begynner en annen og enda kortere frisyre å snike seg inn Instagram-feeden.

90-tallets hjerteknuser-hår

Hvis du husker 1990-tallet eller har sett bilder fra årtiet, har du nok lagt merke til frisyren som går igjen på samtlige mannlige kjendiser fra den tiden. Det er en frisyre som er kort i nakken, mens det forreste håret er langt nok til at 90-tallets vakre menn kunne kle det – for eksempel Leonardo Dicaprio, da han spilte Romeo i filmen Romeo + Juliet, eller medlemmene av Backstreet Boys, som feide panneluggen vekk mens de sang under konsertene. Frisyren var en fast inventar på samtlige mannlige idoler dengang og kjennes i utlandet som 'heartthrob-frisyren' (hjerteknuserfrisyren) og nå er den tilbake – til alle kjønn.

Frisyren har den siste tiden blitt sett på flere kjente kvinner som blant annet toppmodellen Quinn Elin Mora - og senest har den amerikanske hårstylisten Mara Roszak delt et bilde av frisyren på sin Instagram-profil med teksten: '90-tallets heartthrob-frisyre'.

Med det første skulle man ikke trodd at en ung Leonardo Dicaprios 1990-talls frisyre ville få et comeback – men den er overraskende fin og kan også tåle et gjensyn.

Derfor spår vi at frisyren vil bli en stort hit denne sommeren – og hvis du trenger å vise frisøren et bilde til referanse, er det bare å grave i 1990-talls-arkivene og finne alle barndommens idoler frem.