© Anna Stokland

Her er hårfargen som muligens blir vårens mest populære

Blond eller brunette? Med hårfargen som akkurat nå ses på kjente kvinner som Hailey Bieber og Kylie Jenner, behøver du ikke å velge.

Denne sesongen ser det ut til at blondt hår for første gang i lang tid må se seg slått i popularitet. Flere kjente blondiner har nemlig allerede snudd ryggen til sin originale hårfarge til fordel for en helt spesiell farge, som på tross av sitt enkle uttrykk ser ut til å stikke av med all oppmerksomheten denne sommeren.

Brun møter blond

Nylig har Gigi Hadid og Hailey Bieber, to modeller som lenge har vært kjent for sitt blonde hår, latt deres velkjente blonde lokker forvandles til brune. Gigi med litt mere røde nyanser, Hailey med kjølige toner, og det er sistnevntes hårfarge som nå er inspirasjon for en ny trend ved navnet 'mushroom hair'. Det heter den fordi den kjølig brune hårfargen minner om den du finner på brune sjampinjonger. Men det er ikke bare blondiner som har skiftet over til den populære nyansen, også Kylie Jenner, som i utgangspunktet har helt sort hår, har også fått farget håret i den sjampinjong-inspirerte nyansen.

Fargen oppnår man i et samspill med en brun grunnfarge som får et kjølig skjær ved hjelp av lyse, kalde highlights. Litt som den fargen man får når brunt hår blir naturlig lysnet av solen. Er du allerede brunette kan looken skapes forholdvis enkelt hos frisøren ved hjelp av kalde highlights som du enten kan få laget i hele håret, eller bare i noen striper rundt ansiktet.

Hvis du er blond men har vurdert å teste ut en mørkere hårfarge er denne looken også en god overgangsfrisyre, da du grunnet de lyse stripene fortsatt får litt av det blonde uttrykket.

Slik bevarer du de kalde nyansene

Da det er de kalde tonene som dominerer denne frisyren, er det smart å investere i en såkalt lilla sjampo som er med til å opprettholde highlightsene dine i en kald nyanse når du vasker håret hjemme.