Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

glat-hår © Anna Stokland

Denne hårtypen burde du aldri gre når det er vått

Dersom du har denne hårtypen kan det ha vedvarende konsekvenser om du børster det når det er vått.

Skal, skal ikke. Det er mange dogmer i skjønnhetsverdenen - og kanskje har du hørt reglen om at man aldri skal gre håret når det er vått? En regel som i ettertid har blitt utfordret, men dersom du har denne hårtypen bør du nok holde fast i rådet om å aldri gre håret når det er vått. Det kan nemlig ha uopprettelige konsekvenser for lokkene dine.

Er håret ditt rett?

Det er spesielt deg med rett hår som ikke burde gre vått hår, da det vil ta mye mer skade enn når du grer det i tørr tilstand. Dette skyldes at det rette håret gir børsten mindre motstand når det er tørt enn vått - og dermed vil du potensielt få færre knekte hårstrå ved å gre det på denne måten.

Dersom du derimot har krøllete hår, vil det faktisk være en fordel å gre i vått hår – vel å merke med hårkur i – dette grunnet til at den krøllete formen vil gi børsten mer motstand når du grer det i tørr tilstand, fremfor når det er vått og mer flatt i strukturen.

Gode råd

  • Hvis du ikke kan unnlate å gre håret ditt når det er vått, så burde det alltid være etter du har brukt balsam eller enda bedre: Imens du fortsatt har balsam eller hårkur i håret.
  • Dersom du har krøller burde du børste håret med en bredtannet kam - og hvis du har rett hår, kan det være en god ide å bruke en såkalt detangler-børste med myke plastikkhår.
  • Start forsiktig med å gre hårets ender og beveg børstetakene sakte lenger opp mot toppen av hodet.