Denne våren skal håret ditt være inspirert av 90-tallet

90 talls updo, big bouncy blow dry og sleek back er noen av hårtrendene som gjelder denne våren ifølge Andrés Valle-Kløvstad, kreativ direktør ved frisørsalongen Gevir. Let's talk hair!

Våren har så vidt begynt å gjøre sin ankomst, og det går mot lysere og varmere dager. For mange kan en ny sesong bety forandring, og hvorfor ikke starte med håret? Vi legger lua på hylla og lar oss inspirere av vårens hotteste hårtrender.

Andrés Valle-Kløvstad, kreativ direktør ved den oslobaserte frisørsalongen Gevir, har en klar formening om hvilke hårtrender som vil gjelde denne våren. Og P.S. flere av de er inspirert av 90-tallet.

Se de fem hårtrendene du bør du gå for denne våren her!

Chin Length Bob:
– Både teksturert, rett av, eller formet perfekt etter ansiktet ditt er en av årets store statement klipper, sier Valle-Kløvstad.

Frisyren har lenge vært en favoritt innen mote- og kjendisverdenen, men vi er fortsatt ikke lei! Og nå har også Hailey Bieber tatt saksen fatt og fått seg klippen “Chin length bob”, eller "bob som slutter ved kjeven" på godt norsk. Også årets stjerneskudd Jenny Ortega har en teksturert utgave av klippen. Frisyren slutter ved haken, og passer de fleste ansiktsfasonger. Om du har et ønske om få kjeven til å “poppe”, så er kanskje dette vårens hårvalg!

Big Bouncy Blow-dry
Den ikoniske frisyren til Rachel i Friends har virkelig tatt av de siste årene, og vi ser frisyren overalt - både på catwalks, røde løpere, men også på gaten:

– Etter Airwrap fra Dyson inntok Tik Tok så har jeg sjeldent sett så mye velstelt hår som nå vandre nedover gaten, sier Valle-Kløvstad.

Hårfrisyren kategoriseres av oppklippet hår fønet med en rundbørste. Gjør som Jennifer Lopez og Jennifer Coolidge og tre inn i våren med den glamorøse, men samtidig naturlige frisyren.

Elegant og Sleek
Den 13. mars gikk den 95. Oscar-utdelingen av stabelen og den røde løperen var preget av ulike variasjoner av 90-tallets elegante og glatte hårfrisyrer. Både midpart, sidepart, sleek back og sleek updo var noen av variasjonene som gikk igjen, og både Elizabeth Olsen, Vanessa Hudgens og Cara Delevingne gikk for frisyren på den store kjendisfesten. Stilen er både enkel, klassisk og vakker og virkelig en frisyre å teste denne våren!

90-talls Updo
Både Pamela Anderson, Bella Hadid og Kim Kardashian er kjendiser som har lagt sin elsk på hårfrisyren “90 talls Updo”. Og ifølge Valle-Kløvstad er dette også en frisyre vi vil se mye av til våren.

– Messy, sexy, sleek og perfekt stylet. Denne frisyren kan du både ha helt opp, eller halvt opp og du kan frame ansiktet med bits and pieces, forteller han.

Og det beste av alt, frisyren funker like godt til hverdags som til fest – virkelig en allrounder!

Ram inn ansiktet
Faceframed, eller også kalt curtain bangs eller shag er fortsatt like populær denne våren. Og vi skjønner hvorfor!

– Konseptet går ut på og ramme inn ansiktet med forskjellige hårlengder for å fremme kinnbein, øyne, forteller Valle-Kløvstad. Som legger til at han elsker hvor allsidig looken er.

Frisyren er elsket av både Dakota Johnson, Selena Gomez, Billie Eilish og er også en favoritt av Sienna Miller. Frisyren er både enkel å vedlikeholde og å style, og vi skjønner godt at denne frisyren er kommet for å bli, også denne våren.