Derfor er hestehalen skadelig for hodebunnen
© Anna Stokland

Derfor er hestehalen skadelig for hodebunnen

Dersom du sitter med håret i hestehale akkurat nå, kommer du garantert til å løsne strikken etter å ha lest denne artikkelen!

De fleste har nok kjent på følelsen av vond hodebunn etter mange timer med stram hesthale, og hvor godt det føles å løsne på strikken på slutten av dagen. Stram hestehale verker, og det kan føles som at selve håret gjør vondt, men egentlig kommer smerten fra selve hårsekken. Dette kan ha store konsekvenser for håret ditt.

Ifølge Dr. Angela Lamb, dermatolog ved Institute of Family Health i USA, stammer smerten fra nerveendene som er festet til hvert enkelt hårstrå:

"Hårsekken inneholder nervereseptorer, og hele håret er en del av nervesystemet. Så når du setter det opp, legger det et press på nerveendene som sitter i hårrøttene," forteller hun til Huffingtonpost.com.

Når håret har vært oppe en god stund, vil det ifølge Dr. Lamb venne seg til å ligge i en bestemt retning, og når det deretter tas ned igjen vil hårsekkenes ender på nytt stimuleres og dermed gjøre at håret føles ømt.

Genialt triks: Slik blir du kvitt flass!

Derfor kan ømt hår føre til hårtap

Dessverre er ikke smerte den eneste konsekvensen ved å belaste hårets nerveender. Ifølge Dr. Angela Lamb kan stramme håroppsetninger føre til hårtap.

Dette betyr selvsagt ikke at du skal slutte å sette opp håret ditt, men at det kan være godt med en variasjon.