© Anna Stokland

Derfor gjør håret ditt vondt når det er fett

Har også du lyst til å vaske håret oftere, etter å ha lest dette?

Å pleie og passe på håret sitt er nesten en egen vitenskap. Du skal ikke vaske det for ofte, men heller ikke for sjeldent. Går det litt for lenge mellom hårvaskene vil det ikke kun resultere i fettete hår, men det vil også potensielt medføre større og mer smertefulle konsekvenser.

8 hårredskaper du trenger på baderomshyllen!

Smerter i hodebunnen

Har du noensinne følt at hodebunnen din har gjort vondt når håret er litt fettete? Det er du ikke alene om. Ifølge den amerikanske legen Joshua Zeichner kan man nemlig oppleve smerte i hodebunnen når hårvasken har blitt utsatt. Det skylles at de naturlige oljene, som utskilles i hodebunnen, etterhvert vil samle seg ved hårrøttene og danne et fettete lag. I denne fettete substansen dannes det en slags sopp, som vi alle har liggende naturlig i kroppen. Den kommer frem når gunstige bakterieforhold tillater det.

Dette skaper en midlertidig inflammasjonstilstand, som kan føre til en rød, flassende og irritert hodebunn. Hos noen pasienter kan det også gi en følelse av hodepine, ifølge Joshua Zeichner.

Så neste gang håret er fett og hodebunnen føles øm, er det nok på tide å skynde seg i dusjen. Er det et problem som oppstår ofte bør du vurdere å vaske det oftere og kanskje investere i en flass-bekjempende shampoo, som kan få hodebunnen i bedre balanse.

Les mer: Hva skjer når du bytter rundt på balsam og shampoo

*Redken Scalp Relief Dandruff Control Shampoo rengjør hår og hodebunn og gjenoppretter hodebunnens naturlige balanse*, 199 kr hos Blivakker.no

*Kérastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire er en rensende shampoo for fet eller tørr hodebunn med flass,229 kr hos blush.no*