© Anna Stokland

Derfor skal du alltid bruke en hårføner

Dersom du også har problemer med flass burde du aldri gjøre dette.

En rask dusj om morgenen og så ut av døren – gjerne fem minutter forsinket – er nok et scenarium som ofte utspiller seg i mange norske hjem. Og dersom du har det travelt, er det å tørke håret nok ikke det som står høyest på dagsordenen. Men det burde det kanskje – spesielt hvis du har problemer med hodebunnen og med flass. For uansett hvor mange penger du bruker på produkter, vil problemet fortsette hvis du hopper over dette viktige trinnet.

Tørk hodebunnen

De skallende flakene som drysser fra hodebunnen er nesten alltid et resultat av soppinfeksjon. For å minske flass, skal du derfor ha styr på soppinfeksjonen. Det skjer blant annet ved bruk av spesielle sjampoer eller konsentrater, som skal dryppes på hodebunnen. Dessverre vil disse ikke ha mye effekt hvis du samtidig går rundt med en fuktig hodebunn. Det er nemlig i det våte miljø at soppinfeksjonen trives aller best - så dersom du går ut av døren med vått hår, kan du potensielt ha en våt hodebunn i flere timer, hvor soppen dermed får god tid til å formere seg. Går du også i seng med vått hår, vil både hodebunnen og hodeputen bli våte, og puten kan forbli fuktig hele natten med mer soppinfeksjon som følge.

Regel nummer en ...

... er derfor å huske som minimum å tørke hodebunnen med en hårføner. Løft opp i håret og blås varm luft under de forskjellige seksjonene av håret. Dersom du har krøller, vil du få det beste resultat ved å bruke en såkalt diffusor som holdes flatt mod hodebunnen så krøllene ikke skal løftes og blåses ut av form. Et annet godt råd er dessuten er kutte ned på de ukentlige hårvaskene og kun vaske håret en til to ganger om uken med sjampo beregnet til flass.