Hanneli Mustaparta

Dette er den nye it-frisyren

Bob, i både korte, lange og bølgete varianter, er kjendisenes nye favoritt, og ifølge hårstylist Agnes Gulbrandsen en frisyre alle kler. Få hennes beste tips her!

Store Hollywoodstjerner som Sienna Miller og January Jones, samt norske Hanneli Mustaparta og Gitte Witt er blant dem som har latt lokkene falle i år. Bob'en er uten tvil sesongens nye it-frisyre og ifølge hårstylist, Costume-blogger og eier av salongen Gevir, Agnes Gulbrandsen, er dette en klipp som kler de aller fleste ansiktsformer: - Alle kler denne formen, den er veldig feminin. Har du ett langt ansikt burde du gå for en kortere variant slik at ansiktet ditt ikke blir lengre. Dersom du har et firkantet,rundt, ovalt eller hjerteformet ansikt vil alle lengder være passende.
Ifølge Agnes er dette også en frisyre som fungerer godt for både tykt og tynt hår.

  • Har du tynt hår er det kanskje på tide å la lengdene gå, da lagt, tynt hår ofte ikke gjør at du ser sunnere og friskere ut. Da er en litt lang bob trygg siden den kler de aller fleste. - For å unngå en "damete" frisyre vil jeg anbefale å få frisyren klipt opp slik at det blir mye bevegelse i boben/woben/ lobben som den heter i ulike lengder og former (wob er en bølgete variant, mens lob har litt mer lengde).
Kjendiser med bob: Alexa Chung, Sienna Miller og Hanneli Mustaparta

For å unngå at frisyren blir flat og kjedelig anbefaler Agnes at man bruker godt med volum- og teksturprodukter i håret:

  • Den krever ikke mye styling så lenge man har de rette produktene, men du vil bruke litt tid på det når det er nyvasket. Ha i rikelig med produkter og dropp balsam om du har tungt og ufarget hår. Føn i volum og lag bølger med en stor krølltang eller rettetang. Ta mye hår av gangen i tangen så håret får tekstur og blir rufsete - husk å krøll litt ekstra rundt skillen om du har tungt hår.

Ha så i teksturprodukter og rist håret godt. Du kan eventuelt føne håret med hodet opp ned for ekstra volum.
Hårstylisten er ikke i tvil om hva hun selv mener om den nye it-sveisen:

  • Jeg syntes denne frisyren er veldig flatterende og vakker! Jeg har klippet meg selv i en lang variant og noen kunder, blant andre Gitte Witt, i den hotte korte typen.

Les også: Vårens største hårtrender