Dette er frisørenes favorittprodukt
© GettyImages

Dette er frisørenes favorittprodukt

Gevir-frisør forteller om det mest essensielle produktet i en hårstyling!

De færreste kjenner vel til en hårprimer på lik linje som en ansiktsprimer, men den er blant de viktigste produktene i en hårstyling, forteller Linn Jøssang som jobber som frisør på Gevir på Frogner.

– En primer har som hovedfunksjon å glatte ut håret. Tenk litt på det som når du bruker en primer på huden, da holder makeupen seg bedre.

Frisyretips: 5 lekre frisyrer til halvlangt hår!

Primeren er en skinnende og fuktgivende spray som verken stviner eller tørker ut håret. Du vil knapt merke at du har den i håret, men den får frisyren tl å vise seg fra sin beste side.

– Uansett hvilken hårtype du har, så har alle et behov for et vidunderprodukt som gir den ultimate festfrisyren den dagen du har ekstra dårlig tid. Primeren bør brukes i vått hår, uavhengig om du føner det i etterkant. Deretter kan du smøre inn andre produkter, uten å bekymre deg for at håret skal bli flatt eller seigt, forteller Linn.

Hårprimer bumble & bumble oribe shu uemura

1. Primer for tørt hår fra Bumble and Bumble, 219 kr // 2. Primer for alle hårtyper fra Oribe, 699 kr // 3. Primer for tynt hår fra Shu Uemura, 350 kr.

Les også: Tørr og sensitiv hud? Her er redningen!

I hvilke rekkefølge bør en primer brukes for best mulig effekt?

– Jeg bruker alltid en primer i fuktig hår, etter en vask. Da det er enklest å fordele produktet. Begynn å spraye i hårlengdene, og jobb deg oppover, seksjon for seksjon.

Er en hårprimer det samme som et leave-in produkt?

– Nei, en primer er en grunnbase som kan kombineres med alle type hårprodukter. Primeren gir håret en jevn overflate, beskytter mot fuktighet og hjelper andre produkter å trekke bedre inn, mens et leave-in produkt oftest kun brukes til å pleie tørt hår.

Hva er ditt beste frisyretriks når du skal fra jobb til fest?

– Hvis du skal ut på kvelden etter en lang arbeidsdag, kan du på morgenen spraye litt primer i håndkletørt hår, etterfulgt av de produktene du vanligvis bruker. På kvelden kan du igjen spraye i litt primer, for å få mer kontroll og liv i håret. Deretter kan du gå inn med en krølltang for å forme frisyren slik du ønsker. Jeg får ofte tilbakemeldinger fra kunder om at de merker bedre holdbarhet på frisyren når de bruker en primer i bunn.

Uavhengig av om du skal ha håret løst eller stramt, vil en hårprimer gi bedre hold i krøllene eller knuten bak i nakken. Avslutt med å drysse litt hårpudder i røttene hvis håret trenger et lite løft og mer tekstur.

Se hvordan det gikk da Costumes Sonia og Alexandra var på utkik etter det perfekte julebordantrekket i lunsjpausen: