© anna stokland

Dette geniale tipset gir den perfekte hårvasken

Hvis du kjenner til dette uunnværlige tipset er det faktisk mulig å vaske håret hver dag - uten å ødelegge det.

Skal, skal ikke? I mange år har det kjørt en debatt, ikke som forholder seg til livets store spørsmål, men som likevel har lokket en del hårentusiaster til tastaturet: Kan man eller kan man ikke vaske håret hver dag? Noen sverger til å aldri eller i det minste bare vaske håret en gang i uken, mens andre foretrekker å vaske det hver dag. Er du for den sistnevnte løsningen bør du lese her for å lære mer om trikset som gjør det mulig å vaske håret hver dag uten å slite det unødvendig ut.

Daglig hårvask gir utvilsomt følelsen av friskt hår, men varmt vann og skummende sjampo kan gjøre håret tørt. Spesielt i lengdene på håret. Men hvis du føler deg aller best med å vaske håret ofte, eller at trening gjør det nødvendig å vaske håret daglig, kan det altså gjøres uten unødvendig slitasje.

Vi tok en snakk med håreksperten Lars Skjøth, som delte et genialt hårvask-tips.

Han anbefaler at du starter med å gjøre lengdene på håret våte og deretter fordeler balsamen i lengdene. Slå på dusjen og stikk toppen av hodet under vannet, men hold lengdene vekk fra vannet. Påfør deretter sjampo som vanlig på toppen av hodet og skyll mens du fortsatt holder lengdene unna dusjstrålene. Deretter kan du dusje som vanlig, men prøv å holde balsamen i håret så lenge som mulig, og skyll lengdene til aller sist slik at håret får godt til seg fuktighet.

Derfor er det smart:
Ved å vaske håret på denne måten renser du hodebunnen og den til tider fete toppen av håret, men sliter ikke unødvendig ned på lengdene, som uansett ikke trenger like hyppig vask som toppen av hodet. Sjampo sliter nemlig ut håret på samme måte som varmt vann tørker det ut, og ved å bruke denne metoden eksponeres lengdene minst mulig for begge deler.

Hvis dette blir den nye måten å vaske håret ditt på, minner Lars Skjøth om at du allikevel en gang i uken burde huske å vaske håret grundig med sjampo.