Slik farger du håret hjemme
© Getty Images

Dette må du huske når du farger håret hjemme

Få et best mulig resultat av hjemmefargingen ved å følge disse ekspertrådene.

Skal du få et best mulig resultat av hjemmefarge er det viktig du tenker på hvilket utgangspunkt du har på håret. Man bør holde seg til omtrent den fargedybde håret har naturlig, og velge gylne, varme eller kalde nyanser i den fargen man selv er. Mange som begynner å bli grå gjør den feilen at de farger hele håret hver gang. Det som skjer da er at lengdene blir mettet av farge og ender opp med å bli mørkere enn håret nærmere hodebunnen.

Dersom du skal farge grå ettervekst er det viktig å holde seg til naturlige farger, samt bare farge bunnen, så godt det lar seg gjøre.

Les også: Superproduktene for deg med tørr og sensitiv hud

Ønsker du å gjøre en stor forandring fargemessig, bør du tenke deg om to ganger. Man skal kunne mye fargeteori for å gjøre vellykkede drastiske endringer i hårfarge, og det er dyrt å rette opp eventuelle feil. Veldig mange som er naturlig blonde tror det bare er å kjøpe en mørk farge, uten å vite at det er underliggende pigmenter man må ta hensyn til, og resultatet kan fort bli en matt og «skitten» farge, annerledes enn det man så for seg. Mange som farger fra mørkt til lyst ender opp med en mer oransje tone enn ønskelig.

Skånsom hårfarge til hjemmebruk - Korres

Korres sin nye permanente hårfarge er tilsatt argenolje og naturlig keratin som gjenoppretter fuktigheten i håret og beskytter det mot skade. Den inneholder ikke ammoniakk, dekker godt og gir en naturlig og glansfull farge. Et supert valg om du skal farge håret hjemme!

Husk at farge ikke lysner allerede farget hår, da må en bruke bleking, noe jeg ikke anbefaler å eksperimentere med hjemme.

Når du kjøper hjemmefarge bør du også lære deg og huske på hva de forskjellige tallene på forpakningen betyr. Det første tallet viser fargedybden der 2 er sort og 10 er lysblond, tallet bak streken forteller hvilken nyanse fargen har, feks. gyllen, rød, mahogny, brun osv. Dersom det for eksempel står «4/3» på pakken vil det si at den er mørkbrun med gylne pigmenter. Står det «4/0» er det en mørk brun naturfarge, da «0» er natur. Det er naturfarge som anbefales til grått hår, da disse dekker gråfarge best.

Det er også viktig å være obs på alle de forskjellige kategoriene av farger på markedet. Man har permanent farge, som er den som dekker grått hår best og som vil vokse ut. Minicolor som er en semipermanet farge som vil fade ut litt etter litt, og en såkalt «glansvask» er et fargeprodukt som legger seg utenpå håret, og ofte er uten kjemikalier som gjør at fargen bare holder i opp til et gitt antall vask.

Hvor lenge og godt en farge sitter avhenger av hårkvaliteten. Et porøst/kjemisk behandlet hår kan trekke til seg mer farge og bli mørker enn man tror, i motsetning til «jomfruhår» som aldri har blitt farget før.

– Jonas Helland, frisør ved Betong frisør og Urban Artist for Sebastian Professional.

Hårfarge til hjemmebrukl

Wella Color Touch er en skånsom semi-permanent hårfarge som gir fantastisk farge og glans. Fargen varer i ca. 4-6 uker avhengig av hvor ofte du vasker håret