Dette mener eksperten er de viktigste hårtrendene denne våren

Denne våren er det supermodellenes glamorøse 90-tallshår, en klipp inspirert av Mick Jagger, rosafargen og fletter som gjelder. Blant annet. Vi tok en prat med Agnes Gulbrandsen som driver salongen Gevir i Oslo og er en av norges fremste frisører om hvilke trender som gjelder nå.

The Boy Boy, The Bounce , The Shag, The Lux brunette og The Bombshell Blonde. Dette er navnene på noen av de hotteste klippene denne våren.

Vi har tatt en prat med Agnes Gulbrandsen som står bak salongen Gevir for å bli guidet til de forskjellige hårtrendene som gjelder akkurat nå.

Boy bob

– The boy bob, som er en hybrid mellom kort og langt hår, ser vi overalt på trendsettere, modeller og skuespillere. Anine Bing, Gine Margrethe, Sienna Miller er noen av de som har falt for trenden og klippet en Boy Bob. Den er vakker og får frem hals og benstruktur som kjeveparti og kinnben. Vi på Gevir elsker den korte trenden som skal styles enten «undone» eller fønes glamorøst. De aller fleste kler en en slik bob så denne trenden tror jeg har kommet for å bli, sier Agnes Gulbrandsen.

The Shag

The Shag er en annen klipp som bare blir mer og mer populær forteller Gulbrandsen.

– Vi så den i trendbildet og på catwalken i fjor, men nå ser vi at også jenter her i Oslo kommer inn i salongen og ønsker denne klippen.

Fletter

Den London-baserte frisøren Charlotte Mensah er en av verdens fremste på afrohår, og en trendsetter i sitt felt. Ifølge henne er flettetrenden klassisk denne våren. Store bantuknuter går også igjen samt de lange lange, vakre fletter som vi så hos Proenza Schouler og Erdem. Babyhårene skal fremdeles legges i vakre kreasjoner ved hårfestet.

Jagger Crop

En variant av The Shag går under navnet The Jagger Crop, som har lugg og mer fall enn en ordinær shag.

– Til denne må du bruke tekstur-produkter for å få frem fallet i håret. Navnet The Jagger Crop, kommer av den utvokste sveisen til Mick Jagger på 70-tallet. Har du allerede fall i håret er denne klippen enkel å holde fin – og en rask oppgradering til noe mer moderne.

The Mixie

Det spås også at the Mixie som er en blanding av en pixie og en new-gen shag er på vei inn i trend bildet, Miley Cyrus har vært front figur for denne klippen lenge.

Blonde dreadlocks

– De blonde dreadsene til Fka Twigs tror jeg vi vil se mer av, hun er en stor trendsetter på skjønnhet, sier Gulbrandsen.

The Bounce

The Bounce er en veldig stor trend akkurat nå og er en versjon av det glamorøse, lange 70-talls håret med mye volum.

– Vi elsker denne looken! Helt klart en av våre favoritter på Gevir, sier Gulbrandsen.

Her må lengdene klippes opp slik at du får noe å jobbe med. La deg inspirere av supermodellene på 90-tallet og The Rachel fra Tv-serien Friends. Ta frem med varmrullene, fønbørster, rundbørster og volumprodukter som gir glans og hold.

Hårfargene som gjelder i 2022

Når det gjelder farger er det to trender som utmerker seg, og som har økt i popularitet i den siste tiden, sier Gulbrandsen.

The Lux Brunette

Her skal fargene være varmere og dypere i bruntoner, håret skal se se dyrt og sunt ut «expensive brunette» er et uttrykk som ofte brukes.

– To influensere her hjemme som har dette Emilie Tømmeberg og Tsutsumi Hoang, så la deg inspirere av dem. Ellers ser vi generelt at røde toner går mot kobber og blonde mot kalde toner.

The Bombeshell blonde

Bomshell Blonde kjennetegnes av av dette er en blond look som skal gi mindre behov for vedlikehold. Tenk fargetoner som minner om melk, mandel, cashew nøtter.

– Nøkkelen her er å farge røttene blonde på en måte som vil gi etterveksten er mykere overgang, sier Gulbrandsen.

Fargerike lokker

– Å farge håret i en knallfarge kommer for fullt og akkurat nå er det rosa som er mest i vinden. Den norske moteprofilen Marianne Theodorsen er veldig fin med det. Den britske skuespilleren Sienna Miller viste seg også med rosa lokker for kort tid siden.

Tilbehør

Når det gjelder tilbehør trekker Gulbrandsen frem hårsmykker som en trend som fortsetter, og skjerf.

– Skjerf og sjal var det mye av på catwalken. Det beste med det er at du kan style det på så mange måter, de redder en dårlig hårdag og ikke minst beskytter håret ditt mot sterk sol.

Personligheten skal skinne gjennom

Generelt mener Gulbrandsen at trendbildet, handler om å gjøre hver look personlig.

– Det handler om å være og bære vår egen identitet i dag, og bruke klipp og farger til å personaliseres deretter. Vi frisører og hårstylister synes det er flott at kunder våger å prøve nye ting, avslutter hun.