© Anna Stokland

Én hårfarge overtar internett akkurat nå

Fargen har blitt sett på mange amerikanske stjerner og det tar nok ikke lang tid før den når våre breddegrader.

En ny hårfarge har blitt populær blant Hollywoods unge stjerner og selv om det er langt fra stjernespekkede L.A. til Norge, pleier store amerikanske trender også å påvirke hårlooken her hjemme. Faktisk skjer påvirkningen raskere enn noensinne takket være internett og diverse sosiale medier som gjør det mulig å høre om nye trender i det sekundet de blir delt av stjernene selv på hver deres respektive plattform.

Og akkurat nå er det en hårfarge som ses på alle fra Hailey Bieber til Gigi Hadid og Billie Eilish.

Expensive brunette

… er det amerikanske navnet på trenden som direkte oversettes til ‘dyr brunette’. Det skal ikke forstås som at frisyren er spesielt dyr å få, men navnet refererer i stedet til hvordan hårfargen ser ut. Denne fargen ser nemlig dyr ut i motsetning til de siste par års trender som den tilfeldige panneluggen eller stripene - som begge var lagd hos frisøren, men som skulle se hjemmelagd ut.

Denne fargen ser alt annet enn tilfeldig ut og har dype fine toner med en blank overflate. Det vil si at håret med denne fargen ser velpleid og sunt ut. Hemmeligheten bak å oppnå hårfargen er å blande en masse små striper med farger, de såkalte baby lights. Det er en teknikk som gir et veldig naturlig fargeresultat og som har blitt brukt i årevis til å skape blondt hår, men nå er teknikken endelig også tilgjengelig for brunetter. Og kvinner som Gigi Hadid og Hailey Bieber, som før var kjente for deres ikoniske blonde look, har nå også hoppet med på ‘expensive brunette’-looken.

Dersom du vil prøve denne hårfargen er det viktig at du ber frisøren om å få en miks av en masse små highlights, da du ikke vil få samme effekt med kun én hårfarge, som kan gjøre håret mer matt å se på.