© Anna Stokland

Er dette årets beste hverdagsfrisyre?

Er du lei av hestehalen og den tradisjonelle hårknuten? En ny frisure har blitt populær, da den kan brukes til både hverdag og fest – og så tar den kun fem minutter å sette.

Slitt joggedress med tilhørende fett hår som gjemmes vekk ved hjelp av en hårknute eller hestehale, er nok uniformen for de fleste gjennom januars grå dager. Men dersom du vil oppgradere looken, kan du ta en nærmere titt på frisyren som florerer online akkurat nå.

En ny hverdagsfavoritt

Frisyren som er overalt på diverse online medier akkurat nå, går under det engelske navnet twist-knot bun. Den kjennetegnes ved å være en stram knott, men som til forskjell fra en tradisjonell hårknute, ikke festes i den ytterste delen av håret. Det vil si at man lar hårets ender stikke ut, og dette tilføyer et annerledes og kult uttrykk til en ellers velkjent hverdagsklassiker.

Frisyren er god til både hverdag og fest, alt etter hvor lang du bruker på å gre håret stramt tilbake. Jo strammere, desto mer festklar vil frisyren se ut. Motsatt vil det være en avslappet hverdagslook når håret erløsere gredd tilbake og knotten er plassert lavere på bakhodet. Du velger selv om du foretrekker at frisyren er delt i en midtskill eller gredd helt tilbake helt uten skill.

Slik gjør du

Gre håret slik at hårtuppene er helt fri for floker. Del deretter håret i en midtskill eller gre det helt tilbake. Så samler du håret i en stram hestehale, som festes med en hårstrikk. Gi eventuelt den forreste delen håret en litt hårspray slik at du er sikker på at det holder seg stramt. Dette er spesielt en god ide hvis frisyren skal holde hele kvelden.

Begynn nå med å snurre knotten og stopp først når det kun er en del av hestehalen igjen, som enda ikke er tvinnet. Fest deretter frisyren med en strikk eller sett et par hårnåler inn i den strittende delen av håret, rett under den delen som du gjerne vil skal stritte løst frem.

Det skal faktisk ikke mer til for å lage frisyren, som høyst sannsynlig vil bli en populær gjenganger til både hverdag og fest i 2022.