blondt hår Karlie Kloss supermodell
© Victor Jones

Er du blondine? Da bør du unngå dette produktet

De sies at blondiner har det mer gøy - om dette stemmer er vi usikre på, men vi vet om et produkt som kan ødelegge hårfargen!

Naturlig, blonde lokker har alltid vært misunnet av mange, derfor er det også mange som tyr til hårfargingsprodukter for å vedlikeholde den lyse manken hele året. Utfordringen er at all hårfargen kan komme til å slite kraftig på håret ditt i lengden.

Har du noen gang bleket håret, så vet du nok at den slags behandling er tøff og krever at håret får masse fuktgivende pleie i etterkant, men det er én type pleie som faktisk gjør mer skade enn motsatt - spesielt hvis du er ute etter en kald, blond nyanse.

Se også: Dette er årets beste hårpleieprodukt!

Du kjenner sikkert til problemet: Du forsøker å vaske håret med litervis av blå sjampo, fordi formålet er å gi håret en kjølig, blond nyanse. Allikevel fortsetter det å snike seg inn varme, gulaktige toner i hårfargen din.

Forklaringen på dette ligger visstnok i den næringsgivende oljen du i beste mening masserer inn i håret etter hårvasken. Den fete oljen gir håret masse pleie, men bruker du en gullaktig olje, vil den samtidig etterlate et varmt skjær som du nettopp har jobbet med å få bort. Etter du har bleket håret er hårstråenes skjellag helt åpne, og dermed ekstra mottakelige for farge - også fra andre produkter.

Så ønsker du å beholde den isblonde nyansen i håret, skal du skynde deg å bytte ut den gullfargede oljen med en gjennomsiktig variant. På den måten er du forsikret om at den ikke ødelegger dine blonde lokker.

Luxe Oil Reconstructive Elixir fra Wella SP, 179 kr