Få sterkere hår for hver dag i sommer
© Getty Images/Produsentene

Få sterkere hår for hver dag i sommer

Sol og saltvann trenger ikke å slite på håret. Følg heller disse geniale ekspertrådene, og gjør det sterkere og mer glansfullt i stedet!

  • Legg bort balsamen og finn frem hårkuren. Håret ditt trenger så mye pleie som mulig når det blir utsatt for sol og saltvann. Er håret ditt skadet av farging, bleking eller varmeverktøy, trenger det både fuktighet og protein. Etter å ha skylt ut hårkuren, kan du massere inn en god olje i tuppene.

  • Når du skal på stranden, er det lurt å ha en hårkur i vesken. Når du har badet i saltvann er håret ditt mer mottagelig for skade, men hvis du påfører en kur vil håret få pleie og beskyttelse i stedet. På den måten kan du beholde glansen i solen.

  • Lær deg et par enkle frisyrer når sommeren kommer. Lag noen fletter og sett dem som en krans rundt hodet. Da ligger håret beskyttet hele dagen og du får naturlig fall når du tar ut flettene. Påfør litt hårolje før du fletter det.

  • Bruk produkter som har optimal solbeskyttelse. Den nye serien til Bumble and Bumble er perfekt. Den gjør håret rent og mykt, er uten sulfater og har både uva- og uvb-filter. Den roer ned slitasje og passer godt til farget hår.

  • Sol og saltvann er skadelig for håret, du får lysere farge og tuppene blir slitt. Beskytt håret i solen med en hatt, og ha gjerne pleiende produkter i håret samtidig. Du kan også lage deg en kul turban og surre håret forsiktig inn i den.