Slik løser du en dårlig hårdag, med disse enkle hverdagsfrisyrene
© Anna Stokland

Fem enkle frisyrer for travle morgener

Har du forsovet deg? Disse fem frisyrene fikser du på null komma niks

Du vet de dagene hvor håret ditt bare ikke funker?

Hårkriser oppstår alltid på de verst tenkelige dagene, for eksempel på morgener hvor du har forsovet deg og tiden er minimal.

Morgener som dette fører ofte til dårlige hårdager, og mest av alt har du bare lyst til å gjemme deg bort - helst iført en stor lue.

Heldigvis finnes det frisyrer som redder hårdagen! Disse er enkle å få til, og tar ikke mer enn fem minutter.

Se - dette Costumecoveret går verden rundt!

Fletter

Våkner du opp med tørt og krusete hår som ikke vil samarbeide, kan du enkelt temme det med én eller to fletter som hos Alexa Chung på bildet nedefor. Fletter kan også redde en vanskelig lugg eller skjule fett hår.

Tips til fine flettefrisyrer finner du her.

Den høye knuten

Denne geniale frisyren ser både kul og avslappet ut, og skjuler samtidig at det er gått en dag for mye siden forrige hårvask. Dessuten krever den ikke spesielle fingerferdigheter, da knuten helst skal se så rotete og så tilfeldig ut som mulig.

Hårbånd og hårbøyler

Opplever du ofte kombinasjonen av dårlige hårdager og travle morgener, vil vårens store trend komme deg til unnsetning. Sesongen byr nemlig på både hårbånd og hårbøyler, som på under fem minutter vil få "jeg-vil-helst-skjule-dette-håret" til å fremstå som et bevisst og elegant valg.

Denne frisyren fungerer hele året!

Halv oppsetning

Den halvveis oppsatte knuten var svært populært for et par år siden, men det er ingen grunn til å pensjonere sveisen.

Den halve knuten er praktisk hvis du trenger å skjule en fet hodebunn eller vanskelig hår, men samtidig gjerne vil ha lengde i frisyren din.

Dessuten er den svært enkel å lage, krever ikke mer enn en enkel hårstrikk og fungerer både i kort og langt hår.

Halvveis oppsatt hår: En enkel hverdagsfrisyre
© Anna Stokland

Høy, stram hestehale

Har du en av de dagene hvor du både ser trøtt ut, har fett hår og altfor lite tid til å gjøre noe med noen av delene?

I såfall skal du prøve den høye, stramme hestehalen, som gir deg et naturlig ansiktsløft og gjemmer vekk det fete håret på elegant vis. Frisyren vil se ut som den har tatt lang tid å sette opp, men i virkeligheten tar det ikke mer enn fem minutter.

Gre håret godt igjennom, bøy hodet ned, og samle håret så høyt på toppen av hodet som mulig i en stram strikk. Her blir fett hår plutselig til en fordel, da det vil bli enklere å temme viltre hårstrå. Hvis ikke er hårsprayen et strålende alternativ.