Festfrisyrer til sommeren

Guide til fem enkle frisyrer som passer perfekt til sommerens festkjoler!

Med festsesongen rett rundt hjørnet, kan det lønne seg å øve på den perfekte frisyren for å både spare tid og finne ut av hva som kler deg best. Også til bunaden kan det være smart å finne ut av hva du vil gå for - Den perfekt knute i nakken, en stram flette eller en tvinnet hestehale med massevis av volum på toppen av hodet. Uansett kommer du ikke unna litt glamour og vi viser hvordan du kan lage fem enkle frisyrer som både er sexy og klassiske.

Til disse frisyrene er det to stylingverktøy som er helt essensielle - god tørrsjampo for hold og tekstur og en god børste som separerer håret uten å lugge eller ødelegge frisyren.

TØRRSJAMPO

Vi elsker tørrsjampoen fra Batiste, som blant annet er Skandinavias bestselgende og inneholder maisstivelse som gjør det enkelt å jobbe med produktet. Stivelsen trekker til seg fett og absorberer overflødige oljer fra hodebunnen slik at håret føles nyvasket og rent.

En annen fordel med tørrsjampoen fra Batiste er at den tilfører ekstra fylde og volum til håret. Den gode lukten er en bonus. Vi liker spesielt Blush Dry, som dufter som friske roser og føles behagelig mot hodebunnen. Tørrsjampoene er så populært at det selges over to flasker per sekund, på verdensbasis og vi skjønner hvorfor.

GOD BØRSTE

Et annet verktøy som er et must når du skal prøve deg på en ny håroppsetning, er en god hårbørste. Vi sverger til Tangle Teezer - børstemerket som er utviklet for å imøtekommende ulike behov og vunnet priser for sine gode egenskaper. Børstene er enkle å bruke, grer skånsomt ut floker uten å skade eller slite på håret, og kan brukes av både barn og voksne.

La deg inspirere av de ulike frisyrene og se hvordan du enkelt kan gjenskape dem med disse produktene.

TVINNET HESTEHALE

Denne frisyren kler absolutt alle og er utrolig enkel å kopiere.

 1. Begynn med å spraye tørrsjampo fra Batiste i hodebunnen. Et godt tips er å bruke den i håret to - tre dager etter hårvask, slik at håret ikke er så glatt. Pass på å riste flasken godt slik at stivelsen blander seg med resten av ingrediensene i flasken og hold sprayboksen på ca. 30 cm avstand når du sprayer inn mot røttene.

 2. La produktet virke i håret minst i 30 sekunder, gjerne lenger, før du masserer det grundig inn med fingertuppene. Du masserer godt for å aktivere tørrsjampoen slik at den trekker ut alt overflødig fett og skitt fra hodebunnen.

 3. Bruk en god børste tilpasset din hårtype til å gre gjennom håret og fjerne eventuelle produktrester. Tvinn deretter håret bakover i en hestehale. Psst. Visste du at Tangle Teezer har børster spesielt tilpasset hårtyper som tykt, krøllete eller tynt hår? Se etter dette på forpakningen neste gang, slik at du får en hårbørste best tilpasset din hårtype.

 4. Stram opp med en strikk, og bruk noen hårstrå til å dekke over strikken ved å rulle det rundt strikken. Masser gjerne litt inn mot hodebunnen med fingrene for ekstra volum og tekstur i håret.

KNUTE I NAKKEN

En knute i nakken er både enkel å lage, gir et sofistikert preg og i tillegg samler håret. Denne frisyren er genial dersom du ikke klarer å bestemme deg for om håret skal settes opp eller ned.

 1. Begynn med å spraye godt med Batiste XXL som gir volum mot hodebunnen, og bruk en børste hvis du trenger mer. Her er det tuppering som gjelder for å få litt høyde på toppen kronen. Bruk The ultimate styler fra Tangle Teezer for å bygge opp volum. Hårbørstens lengre tagger, med myke topper, bidrar til å skape volum. Dens håndtak gjør det enkelt å gre håret bakover og enkelt sette opp håret i en hestehale eller annen oppsats. Hårbørsten er også perfekt for de med hair extensions eller clip-on, da den smidig vever løshåret sammen med ditt eget hår.

 2. Samle all håret i en hestehale i nakken og fortsett å tuppere det dersom du ønsker ekstra fylde på knuten. Rull all håret oppover med strikken og spenn fast med noen hårnåler. Et triks er å spraye tørrsjampo på spennen og la det tørke i noen sekunder før du fester den i håret. Da vil den sitte på plass hele dagen og unngå å skli ut.

 3. Avslutt med noe pynt som perler eller blomster i håret.

HALVVEIS OPPSATT

Denne frisyren er en evig klassiker, og enkel å lage selv om håret ditt ikke er så veldig langt. Dessuten kan den enkelt rufses til dersom du ønsker et uttrykk som ikke er så altfor polert.

 1. For å holde på denne frisyren er det tekstur som gjelder. Spray tørrsjampo over lengdene, slik at du får mer tekstur og hold til frisyren, så den sitter som støpt hele dagen. Fortsett deretter med en enkel krølltang for å få litt bevegelse i håret. Det beste er å bruke tørrsjampo etter man har krøllet håret, slik at krøllene holder best mulig.

 2. Bruk en hårbørste med tynn spiss til å skape mer volum. Her kommer den geniale børsten Back Combing Brush fra Tangle Teezer som kan brukes til alle type stylinger, av alle hårtyper og lengder. Hårbørsten har både korte og lange tagger, som bidrar til at håret komprimeres ved røttene og skaper volum. Designet på taggene gjør det enkelt å gre håret tilbake mot røttene på en skånsom måte. Taggene trenger dypt inn i håret, noe som også gjør det enkelt å børste ut håret igjen. Denne har vært elsket av hårstylister i lang tid.

 3. Ta et større parti på den ene siden av hodet og flett håret sidelengs til den andre siden av hodet. Avslutt med å feste håret med en sprayet spenne, slik at den ikke sklir ut.

 4. Har du en lugg som fort blir klam? Dette løser du enkelt ved å spraye litt tørrsjampo i luggen når du gjør deg klar om morgenen, så unngår du at den klistrer seg til pannen og ikke minst, at den holder frisyren.

LEKRE KRØLLER

Dette er frisyren for deg som liker det litt mer elegante uttrykket som kan varieres iløpet av dagen.

 1. Begynn med å krølle håret med en ønsket krølltang. Gå godt over både lengder og spisser. Spray litt tørrsjampo i håret etter at du har krøllet det, del lokkene med fingrene i seksjoner slik at krøllene holder seg separerte. Her kan det vært lurt å bruke en sylinderformet krølltang.

 2. Samle de lengste stråene fra begge sider av hodet og tvinn de bakover med sirkelbevegelser, og sett fast med en spenne. Her kan det være fint å dekke spennen med noe hårpynt.

 3. Det kan være smart å bære med seg en børste i vesken som kan komme til unnsetning når du trenger å friske opp krøllene gjennom dagen. The Wet Detangler fra Tangle Teezer har en mini-versjon som er enkel å bære med seg og i tillegg helt genial å bruke for å separere håret.

Trenger du å fikse etterveksten og ikke har tid til å dra til frisøren? Da kan tørrsjampoen, BatisteTM Hint of Color, være redningen. Den kommer i tre ulike fargevarianter; Blond, Brunette og Dark, som gjør at du enkelt kan holde frisyren «on point» og utsette frisørtimen en uke eller to.

FLETTET OPPSETNING

Denne frisyren er for deg som ofte velger den litt mer bohemske kjolestilen og vil skape et uttrykk som passer til. Vi elsker at frisyren ser så tilfeldig ut og i tillegg kler alle.

 1. Bruk en rundbørste for å gre godt gjennom håret etter at du har krøllet det med en krølltang. Vi foretrekker å jobbe med Tangle Teezer Blow & Smooth for ordentlig grep og fleksibilitet slik at håret kan børstes uten at det ødelegger frisyren.

 2. Spray deretter godt inn med tørrsjampo i lengdene for tekstur og samle to partier på hver side av hodet for å rulle det bakover, og flett håret. Det er viktig at det er nok tørrsjampo i håret, slik at det kan rufses litt til.

 3. Style fronten slik du ønsker og du er klar for fest!

Så gjelder det bare å øve seg på den perfekte frisyren, før vi tar på finstasen og veiver med flagget. Husk at du også enkelt kan pynte frisyren med sløyfe og 17.mai-bånd.