fletning fletninger til langt hår og mellemlangt hår
© Copenhagenfashionweek.com

Fletter: Flotte og enkle frisyrer

Bli med på den store flettetrenden og lær et par triks for å få det beste ut av en dårlig hårdag.

Fletter har blitt sett på flere catwalks under moteukene i år. Det er for det meste små fletter som dominerer mote- og skjønnhetsverdenen. Men utover dette, kan man også se den store fletten som er samlet høyt på hodet. Noen av de aller største fordelene med å flette håret, er at det gir et helt nytt uttrykk, skjuler uvasket hår og redder deg på dager hvor håret bare ikke vil ligge som det skal. Det er faktisk en fordel å ikke ha nyvasket hår, da det er lettere å flette i hår som ikke er glatt. Dette kan dermed være en god løsning på en travel morgen, hvor du ikke har tid til å vaske håret.

Her har du en guide til sesongens mest populære fletter som du kan flette uansett om du har langt, middels langt eller kort hår.

Skolejente-fletten

Fletning på alexa chung hår og frisure
© Wenn.com

En av årets mest populære fletter er de to helt enkel skolejente-flettene. Disse flettene krever nesten ingen fletteteknikk og her trenger du hverken å kunne flette franske- eller nederlandske fletter. Dersom det er første gang du skal flette, er dette et godt sted å starte. Denne frisyren passer også godt til deg med pannelugg, da det vil gi deg et kult 60-talls uttrykk som sett på Alexa Chung over.

Slik fletter du håret:

 • Start med å dele håret i to ved midtskillen.
 • Så samler du de to delene i hver deres seksjon i nakken.
 • Flett deretter to like fletter med to diskrete strikker eller hårpynt etter eget ønske.

Små fletter i langt og kort løst hår

fletninger langt hår og frisure med kort hår
© Anna Stokland

De små flettene i løst hår har vært fremtredende på catwalken og i gatebildet denne sesongen. Dette er en trend som alle kan være med på, uansett om man har krøller, glatt, langt eller kort hår. Da flettene ble vist hos Max Mara, hadde modellene med kort hår fått samme fletter som modellene med langt hår. Det er opp til deg om du vil plassere de små flettene helt tilfeldig eller flette en på hver side helt foran i luggen.

Slik fletter du håret:

 • Ta en liten del av håret og flett fra toppen og ned til hårtuppene.
 • Fest deretter endene med en gjennomsiktig strikk i plastikk. Her kan man også bruke hårspray istedenfor strikk for et mer organisk utrykk, men fletten vil ikke holde like lenge.

Èn stor flette i langt hår

På tross av at store fletter kanskje er det letteste å lage, kan den med riktig teknikk se utrolig imponerende ut. Med denne fletten burde man dessuten ha uvasket hår, da det gjør det lettere å gre håret i en stram og høy hestehale. Jo strammere hestehalen er, desto mer elegant vil frisyren se ut. Her kan du både gre håret i midtskill eller rett tilbake uten skille.

Slik fletter du håret:

 • Start med å gre ut eventuelle floker.
 • Avgjør deretter om fletten skal settes i en hestehale med midtskill, som betyr at den skal samles på bakhodet eller i en hestehale med tilbakegredd hår, hvor fletten skal settes på toppen av hodet.
 • Dersom du velger du midtskill, skal du samle håret i nakken og lage en stor flette herfra.
 • Dersom du velger tilbakegredd hår, skal alt håret gres tilbake i en høy hestehale. Vend eventuelt hodet nedover for å lettere kunne plassere hestehalen på hodets høyeste punkt.
 • Deretter skal du samle håret i en stram gjennomsiktig strikk.
 • Etter dette gjenstår det bare å flette den store hestehalen i en flette og samle enden med strikk.
 • Til slutt kan du se seg selv i speilet for å samle eventuelle små hår som stikker ut med hårspray. Et godt tips her, er å spraye hårspray på en tann- eller sminkebørste som du deretter grer over de små hårene.

Fransk flette

Dersom du liker å lage mer avanserte fletter, kan du prøve deg på et par franske fletter. Hvis du lager to franske fletter som samler alt håret, er dette også en god måte å skjule fett eller bustete hår.

Slik fletter du en fransk flette

Dersom du er i tvil om hvordan man fletter en fransk flette, kan en videoguide være til stor hjelp. Vi har funnet et forslag under, som viser hvordan du fletter en fransk flette. Husk hårspray, rikelig med strikker og god tålmodighet.