© Getty Images

Hår: Denne frisyren er hot nå

Glem lob'en og bob'en - nå er det langt hår som gjelder!

Auda! Akkurat når lob’en i alle former og lengder hadde nådd førsteplassen som fjorårets IT-frisyre, og tusenvis av fashionistas har stormet til frisørsalongene for å klippe av seg lengdene, kommer mot-trenden: nå skal håret være langt, og for kjendiser som elsker den røde løper og liker å ta "den helt ut" er det havfruehåret Hollywoods nye dille.

Inspirert av 90-tallets supermodell

Det er Chris Appelton, frisøren til trendsetteren Kim Kardashians som er mannen bak minitrenden sett på diverse kjendiser. Supermodellen Naomi Campell var Chris’ inspirasjon, forteller ham tilBazaar.
– Frisyren til Naomi, og måten hun bar den på er ikonisk. Veldig dramatisk, men så chic, forteller Chris.

Britiske Naomi Campell regnes som en av de første virkelige supermodellene, og var hovedinspirasjonen bak havfrue-frisyren Chris elsker. Naomi har i virkeligheten krusete krøller, og bidro til at bruken av løshår ble populært.

Chris' kundeliste består av mange profilerte hårkameloner. Kourtney Kardashian, sangerinnene Katy Perry, Ariana Grande og den engelske supermodellen Jourdan Dunn er en av mange supermodeller som bruker Chris som frisør.

Da Jourdan debuterte i 2007 ble hun kalt den nye Naomi, en spådom som viste seg å bli sann da Jourdan havnet på Forbes list over best betalte supermodell.

Det lange håret til modellene består av extensions, såkalte tresser eller remser med ekte menneskehår som gir det autentiske utseende. Å sette på extensions er av de mer kostbare behandlingene frisørsalonger tilbyr, og det sliter veldig på håret om de brukes over mange år.

Har du lest denne? Finn frisyren som kler din ansiktsform.

Alternativet er å la ditt eget hår vokse, eller fylle på med løshår som har samme lengde som ditt eget, lik Gigi Hadid har gjort. Da det virket som ”alle” måtte ha den korte trend-frisyren, beholdt Gigi Hadid lengdene, og valgte en kreativ frisyre under fjortårets MTV Music Awards der hun jukset frem bob’en.

© Getty Images

Men ok, ta det helt med ro om ikke håret ditt vokser i rekordfart, eller du vil ende brenne neste lønning hos frisøren, det naturlige håret er fortsatt det fineste - mener Costume. Se bare på den tyske It-jenta Veronica Heilbrunner.

Tusenvis av moteinteresserte leser nettsiden Hey Woman der Veronika Heilbrunner er redaktør, og det er ingen tvil om at hennes personlige stil er en inspirasjon for tusenvis av lesere som følger henne. Selv om den lange mermaid-frisyren er old school og morsom, syns vi Veronica sine naturlige lengder tar toppen av kransekaka.

Meld deg på vår julekalender, og bli med i trekningen av masse fine premier i hele desember!

Les flere trendartikler om hår HER!