Hårguide: slik får du de trendy, rufsete bølgene!

Annette Haga viser 5 steg til den perfekte, tilfeldige festfrisyren.

Annonsørinnhold skrevet av Annette Haga:

Glem de perfekte prinsessekrøllene til fest - nå er det struktur som er nøkkelen! Jeg liker veldig godt hårfrisyren med bølger som ser litt tilfeldig fresh ut, og du kan gjerne rufse dem til slik at småhårene synes. Struktur er nøkkelen!

Usikker på hvordan du går frem? Her er min steg-for-steg-guide!

1. Start med nyvasket, rent hår.

2. Før du føner håret tørt bruker du et produkt som gir struktur. Da vil bølgene bli mye enklere å rufse til senere, samtidig som looken også varer lengre. En saltvannsspray vil gjøre dette uten at håret blir stivt eller brusete. Jeg er også veldig glad i produktet 3D Volumising Spray fra TONI & GUY, som gir håret mitt mer volum og fylde.

Les også: Mirakelproduktet som fikser huden din på én uke!

Tips: Har du glatt hår som sklir ut etter en halvtime? Spray gjerne tørrsjampo i håret for å gi ekstra struktur i håret før du begynner å krølle det.

3. Bruk rikelig med varmebeskyttelsesspray i hele håret, som beskytter helt opp til de gradene ut utsetter det for. Sprayen skaper et beskyttende lag rundt hårstråene, og er et must før varmebehandling.

Dersom du ser noe røyk underveis i krøllingen av håret trenger du ikke bekymre deg - det er kun damp, og viser bare at produktet virker.

4. Den enkleste måten å krølle håret på er å først dele det opp i seksjoner. Begynn med det nederste håret!

Krøll gjerne i forskjellige retninger for å få det til å se tilfeldig ut. Har du kortere hår bør du bruke en tynnere krølltang (du kan uansett gre ut korketrekkerne til slutt). For deg med langt hår er det fint å velge en krøllstav med bredere diameter, for å skape større og mer glamorøse bølger. Selv er jeg glad i en enkel krøllstav som jeg surrer seksjonene med hår rundt - holder noen sekunder og deretter slipper.

5. Spray rikelig med hårspray mens du holder hodet opp ned! Deretter sprayer du i seksjoner.

Tips: Vent helt til sprayen er tørr før du grer gjennom med fingrene eller en børste. Jeg pleier ofte å sette opp håret med noen klyper mens jeg venter på at det skal kjøle ned.

Voila! Denne frisyren er rask og enkel å få til, og jeg liker at det ikke ser altfor perfekt ut.

Dette er produktene jeg brukte fra TONI & GUY:

  • Sea Salt Spray
  • 3D Volumising Spray
  • Heat Protection Mist
  • Extreme Style Creation Hairspray

Denne måneden lanseres TONI & GUY i alle H&M-butikker!