Vil du at håret skal vokse raskere? Her er hårmasken du kan lage selv
© Getty images

Hårmasken som får håret ditt til å vokse raskere

Dessverre er vi ikke alle velsignet med langt, tykt hår, men heldigvis finnes det hjelp. Her er oppskriften på en effektiv hårmaske som består av en håndfull ingredienser du allerede har på kjøkkenet!

Mange av oss drømmer om et langt og fyldig hår som rekker til langt ned på ryggen. Nå er det slutt på drømmene - denne kuren kan nemlig få håret til å vokse raskere! Og som et pluss er den både rimelig og enkel å lage.

Kuren motvirker dessuten tørt hår og hodebunn, og muligens har du allerede mesteparten av ingrediensene på kjøkkenet.

Ingredienser:

2 spiseskjeer kokosolje

3 spiseskjeer olivenolje

1 banan

1/2 kopp mandelmelk

1 egg

Tannkrem på kviser? Vi avslører om det faktisk fungerer

Start med å mose en halv banan. Det skal helst ikke være store klumper, da de an bli vanskelige å få ut av håret. Bruk for eksempel en stavmikser. Bland i egget, og rør godt rundt. Deretter rører du inn oljene, og mandelmelken til slutt. Hvis det fremdeles er klumper fra kokosoljen, kan kuren settes i mikroovnen slik at klumpene smelter.

Tips! Tilsett en halv avokado. Avokado er fylt med omega 3-fettsyrer og vitaminer, som alle gjør underverker for håret ditt.

La masken sitte i ca. 15-20 minutter, og masser deretter sjampo i håret før du skyller ut. Slik unngår du at kokosoljen gjør håret fett. Vask og skyll grundig.

Banan forsterker håret og hjelper det med å vokse, egget motvirker at håret kruser seg og oljen bløtgjør og bekjemper tørrhet.

Sover du med vått hår? Vi avslører om det er skadelig eller ei