Hårpleie: Derfor bør du bruke balsam før sjampo
© @josephineskriver

Hårpleie: Derfor bør du bruke balsam før sjampo

Du har nok ved et uhell klart å bytte på rekkefølgen, og brukt balsam før sjampoen. Men er det egentlig så dumt? Vi gir deg svaret!

Når det gjelder behandling av de slitte hårlokkene våre, sluker vi alle tips og triks for å beholde dem sunne lengst mulig. Rådene er mange, enten det går ut på å vaske håret med sjampo i to omganger for å få det rent, eller bruke balsam i hodebunnen.

Det er kanskje på tide å gå gjennom hårvaskrutinen nok en gang, for har du noengang lurt på hva som ville skje hvis du valgte å ta en runde med balsamen før sjampoen?

Har du sett? Slik unngår du elektrisk hår i vinterkulda

Overraskende nok viser det seg at det faktisk er en effektiv måte å tilføre mer fukt til håret på, og i tillegg motvirke splittede tupper. Kjendishår- og hodebunnsspesialist Philip B forklarer til magasinet Instyle:

"Balsam gir næring til håret, men det kan også gjøre det tungt og flatt. Hvis du bruker sjampo etter balsamen, vil det vaske ut balsamrestene og rent hår er ensbetydende med levende hår."

Endelig salg: Dette er luksusplaggene du bør sikre deg!

Teknikken kalles omvendt hårvask, og ved å ta den i bruk vil du eliminere balsamrester som hoper seg opp i håret, men er håret ditt fullt av stylingprodukter ville vi uansett anbefalt å ta en runde med sjampoen først for å få det helt rent.

Hemmeligheten bak sunt hår er enkel - kjenn på hva håret ditt trenger. Hvis det er flatt og livløst er det kanskje verdt et forsøk å kaste seg på en omvendt hårvask!

Har du sett? Ny forskning viser: Derfor er det en fordel å ha aknehud!