hårstyling, hårpleie, hår
© Produsentene

Hårstylisten svarer på spørsmålet vi alle lurer på

Han har mest sannsynlig påvirket deg en gang eller to i livet uten at du har visst om det selv. Mannen bak hårtrendene som regjerer og vi kopierer deler sine beste hemmeligheter!

Antonio Corral Calero er håsrtylisten som skaper frisyrene vi ser under moteukene verden over – som igjen blir trender for folket i kommende sesonger. Han var på plass i Oslo for å style håret til våre egne bloggere Janka Polliani og Emilie Tømmerberg, og vi fikk være med backstage for å stjele hans beste hårhemmeligheter.

Først av alt, det evige spørsmålet som alle lurer på og ingen kan bli enige om – hvor ofte skal man egentlig vaske håret?

 • Hør her, Skandinaviske kvinner er ikke som andre kvinner. Dere er aktive, dere går turer, trener, sykler og går fra sted til sted mye mer enn man gjør mange andre steder i verden. I tillegg elsker dere å lage mat hjemme og spiser ute mye sjeldnere enn andre. Aktivitet, matos – og ikke minst det harde klimaet dere har påvirker håret deres. Det som er så fint med skandinaviske kvinner er at dere vet hva dere vil og dere vet hva som funker. Om du vil vaske håret hver dag, så gjør du det!

Antonio avliver myten om at man ikke kan vaske håret hver dag, og mener at alle burde tilpasse hårpleie og vask etter sine ønsker og sin livsstil.

 • Det er tross alt ikke som i gamle dager når man nesten ikke hadde noen produkter å velge mellom. Dere kan lese dere opp på produkter og ingredienser og finne det som gir en sunn balanse i hodebunnen og tilfører det dere trenger uten å skade håret. Bruk sunn fornuft og vask som dere ønsker, sier Antonio.
hårstyling, hårpleie, hår

Da Antonio møtte blogger Janka Polliani følte han at han hadde kjent henne hele livet. – Hun er et fantastisk forbilde, mener hårstylist Antonio Corral Calero.

© Produsentene

Hvordan funker egentlig dette med hårtrender. Hvor kommer de fra?

 • Ingen trender er nye. Det er ingenting som blir gjort nå som ikke har blitt gjort før, men alt gjøres i en tilpasset versjon. Det utvikles fra den originale trenden til å bli noe annet. Jeg var for eksempel ikke en stor fan av 90-tallet, men se på hva artistene gjør nå. For eksempel Miley Cyrus og Rihanna. De ser på 90-tallet på en annen måte enn jeg gjorde, og de tilpasser trendene som regjerte da til å passe sin livsstil og sitt uttrykk nå. På samme måte som jeg gjorde med 60-tallet da jeg var yngre. Gamle trender tilpasses nye generasjoner – og det er sånn en trend blir født.

Er det en trend fra fortiden du ikke vil se komme tilbake?

 • Hockeysveisen var grusom! Kort på toppen og langt bak var virkelig ikke bra. Permanenten var heller ikke fin på 80-tallet, men til og med den har kommet tilbake, men i tilpasset versjon med større og finere krøller, og det er jo veldig vakkert!
hårstyling, hårpleie, hår

Hårstylisten Antonio endret stylingplanene for blogger Emilie Tømmerberg da han møtte henne på dagen for shooten. – Hun måtte bare bli en type nåtidens Marilyn Monroe dagen etter en fest, sa Antonio.

© Produsentene

Pleiende og lettvint styling

Du er jo her for å style håret til Janka og Emilie med den nye Texture-serien fra Moroccanoil. Hva er det med denne serien som gjør den så interessant for norske kvinner?

 • Vi prøver å skape de produktene som passer din livsstil best. Det beste ved Texture-serien er at den gir deg muligheten til å være leken og allsidig med håret ditt. Du skal lett kunne skape en vakker frisyre før du går på jobb, og kunne freshe den raskt opp før du går ut for drinker etter arbeidsdagen er over. Norske kvinner elsker når det er lettvint, raskt og naturlig. Med Dry Texture Spray fra Moroccanoil kan du spraye i både vått og tørt hår, dra fingrene gjennom håret, og du er klar.

Er det derfor Moroccanoil er så populært i Norge, tror du – fordi det er lettvint?

 • Norske kvinner krever mye! Det er helt sant, og det er ikke negativt. Dere lar dere ikke lure av god markedsføring. Jeg kan ikke bare si at disse produktene er fantastiske og dere tror på det. Dere vil teste alt før dere stoler på nye produkter. Funker det så kjøper dere det, funker det ikke så holder dere dere unna. Det var på grunn av dere vi lagde Moroccanoil Light, og vi vet at om noe funker for dere, så vil det også bli populært i resten av verden.
hårstyling, hårpleie, hår

Den nye Texture-serien fra Moroccanoil gir deg muligheten til å style, freshe opp og samtidig pleie håret gjennom hele dagen.

© Produsentene

Hvordan skal vi bruke de nye produktene i Texture-serien fra Moroccanoil?

 • Min favoritt blant den nye teksturserien er Moroccanoil Dry Texture
  Spray, som jeg har brukt under flere motevisninger for å skape enkle,
  rufsete frisyrer. Man kan blant annet bruke sprayen som prep-spray for å
  skape tekstur før man lager fletter eller setter det opp. Sprayen har
  blitt et må-ha-produkt for meg!
hårstyling, hårpleie, hår

Antonios favoritt fra den nye Texture-serien. – Den er som en saltvannspray, tørrsjampo og hårspray i ett, samtidig som den ikke tørker ut og skader håret som andre liknende produkter kan gjøre, forteller hårstylisten.

© Produsentene
 • Jeg er også veldig glad i å lage naturlige bølger og krøller med Moroccanoil Beach Wave Mousse. Den er veldig innovativ siden den ikke inneholder salt, men allikevel klarer å skape den typiske saltvannsteksturen i håret. Den er dessuten ikke dehydrerende som mange saltvannsprayer ofte er.
hårstyling, hårpleie, hår

Et innovativt stylingprodukt som ikke inneholder salt, men allikevel klarer å skape den typiske saltvannsteksturen i håret. Dermed dehydrerer den ikke håret slik andre saltvannssprayer ofte han gjøre.

© Produsentene
 • Jeg liker å bruke Texture Clay når jeg skal lage mer skulpturelle frisyrer eller når jeg vil definere mer naturlige frisyrer med en mer matt finish og sterkere hold. Denne fungerer like bra på kort og langt hår og i tørt og vått hår. Virkelig et allsidig produkt.
hårstyling, hårpleie, hår

Texture Clay er perfekt når du skal lage mer skulpturelle frisyrer eller når du vil definere mer naturlige frisyrer med en mer matt finish og sterkere hold.

© Produsentene

Du har bodd mange år i New York før du flyttet hjem til hjembyen Barcelona. Hva er den største forskjellen på New York-kvinner og europeiske kvinner?

 • Dere er veldig ekte og dere har skjønt noe mange New York-kvinner ikke har skjønt enda. At det handler om livsstil og livskvalitet – ikke alt handler om penger og status. Dere er jordnære og ekte på en måte amerikanere ikke kan måle seg med. Jeg selv ble fanget i jaget av status og penger og innså til slutt at jeg ikke var glad. Jeg begynte å tenke som dere og flyttet hjem til Barcelona. Nå har jeg det bedre enn noen sinne!

Hvordan var det å jobbe med Janka og Emilie?

 • De er helt fantastiske. Da jeg møtte Janka for første gang følte jeg at jeg hadde kjent henne hele livet. Hun er ikke redd for å være seg selv og vise sine særegne sider. Emilie er så sensuell og vakker, og da jeg møtte henne forandret vi planene for stylingen hennes i siste sekund. Jeg så på henne og tenkte at hun er jo en nåtidens Marilyn Monroe! Det er det som er så fantastisk med dere kvinner – dere kan portrettere dere selv i forskjellige situasjoner og det er så vakkert.
hårstyling, hårpleie, hår

Antonio elsker norske kvinner. – Dere er ekte, vet hva dere vil ha og jordnære. Også liker dere det enkelt – derfor er den nye Texture-serien perfekt for dere, sier han.

© Produsentene