Kendall Jenner og Barbara Palvin
© Getty Images

Her er den enkle hemmeligheten bak sunt hår

Ønsker du deg vakre lokker, er det spesielt én ting du skal gjøre - og det krever ikke engang noen dyre produkter

Hvem vil vel ikke ha vakre og sunne lokker? I forsøket på å få bukt med tørt og glansløst hår, går de fleste rett på produkter målrettet riktig pleie. Men dette er ikke nødvendigvis beste løsning for håret ditt.

Hemmeligheten bak vakkert hår finnes nemlig på toppen av ditt eget hode - allerede før håret vokser ut av hårsekken.

Hårstråene dine er i prinsippet døde i det de forlater hårsekken, og derfor reparerer de ikke seg selv på samme måte som for eksempel huden gjør.

Når håret først er blitt skadet av sol, varme stylingverktøy eller kjemisk fargebehandling, vil denne skaden forbli i håret inntil det klippes av. Underveis kan du selvsagt sørge for å gi håret fukt for å unngå at det tørker ut, og klippe det så ofte som mulig slik at håret ikke fliser seg og begynner å spise seg oppover.

Kilden til vakkert hår ligger derfor i pleie av hodebunnen, slik at hårsekkene kan produsere blankt og vakkert hår. Her får du våre beste tips til en sunn hodebunn.

Eksfoliér

Blander du sukker i sjampoen din, sørger du for en prisvennlig og mild eksfoliering av hodebunnen, som hjelper til med å fjerne døde hudceller og rester av stylingprodukter. Vichy har også lansert en hudvennlig skrubb om skal fjerne fettrester og flass, og etterlate en frisk og sunn hodebunn.

Les også: Mirakelproduktet som fikser huden din på én uke!

Ta en pause

I likhet med mange andre norske kvinner er nok også du glad i å ty til tørrsjampoen, men for hodebunnens skyld bør du gi den en pause en gang i mellom. Hvis hodebunnen aldri får puste fritt mellom produktene, forhindres hårsekkene i å skape sunt hår. Håret fortjener en timeout, det også.

Du kan bytte ut tørrsjampoen med dette produktet!

Bruk balsamen på riktig måte

Det kommer kanskje som en overraskelse på enkelte, men balsam skal faktisk ikke bare brukes ut i lengdene av håret. Huden på hodet har på samme måte som resten av kroppen behov for fukt, og dette kan du sørge for ved å massere balsamen godt ned i hodebunnen hver eneste gang du vasker håret. Spesielt viktig nå mot en kald og tørr vinter!

Husk børsten

Stimulér hodebunnen ved å gre håret med en god børste, og gjør det gjerne minst én gang om dagen. La børsten gå forsiktig gjennom håret slik at du ikke knekker noen hår på veien, og massere heller ekstra på toppen av hodet slik at du får ført oljene fra hodebunnen ut i lengdene. Dette stimulerer blodsirkuasjonen, noe som også føre til at håret ditt vil gro raskere.

Ekstra fukt

Sliter du med tørr og kløende hodebunn, vil en fuktmaske gjøre jobben. Smør for eksempel kokosolje ut i hodebunnen med sirkulære bevegelser, slik at du samtidig får stimulert hodebunnen. La masken sitte i minimum 20 minutter, og vask deretter håret som normalt.