© Anna Stokland

Kate Moss har gitt nytt liv til denne nostalgiske og superenkle frisyren

En av tidlig 2000-tallets mest populære (og enkleste) frisyrer er nå på vei tilbake takket være den ikoniske supermodellen.

Dersom det frister med en ny frisyre til vårens og sommerens fester, kan det være en god ide å la seg inspirere av et av motehistoriens største ikoner: Kate Moss. I forbindelse med et galla-event til ære for den avdøde musikeren Prince inntok hun nemlig den røde løperen med en frisyre som engang kunne spottes overalt - og som etter 10 år i glemmeboken ser ut til å være tilbake. Og det er gode nyheter for alle som ønsker en lekker frisyre som ikke tar mer enn fem minutter å lage.

Bølgete saltvanns-hår

Du kan kanskje huske hvordan alle på tidlig 2000-tallet hamstret saltvannsspray i et forsøk på å skape det perfekte strand-håret? Det vil si hår som ser ut som at man nettopp ha tatt en frisk dukkert i havet. Denne looken har Kate Moss nettopp gitt nytt liv som du kan se i videoen over. Det er en frisyre som var overalt på 00-tallet – og en av grunnene til frisyrens store popularitet var at den også er forholdsvist enkel å style. Alt etter ditt ambisjonsnivå krever denne frisyren nemlig ofte ikke mye mer enn en saltvannsspray.

Slik får du beach-hår på fem minutter

Du skaper de tilfeldige bølgene ved å bruke rikelig mengder saltvannsspray i hårets lengder samt en anelse langs hårrøttene, hvis du ønsker ekstra volum. Spray de forskjellige seksjonene av håret, tvinn håret i forskjellige totter med fingrene dine og la det lufttørke. Allerede etter fem minutter skulle det gjerne gi en del mer liv og bølger i håret. Prøv også å dele hårskillet litt tilfeldig med en anelse sving i luggen som sett på Kate Moss.

Dersom du har god tid og ønsker større effekt, er den beste måten å bruke en rettetang som du lager S-formede bølger med i håret. Etter du har skapt ønskede antall bølger, kan du spraye med saltvannsspray og klemme håret litt opp med hendene, noe som vil gi en mer tilfeldig og rå look.