Keratinbehandling frisør Oslo
© Anna Stokland

Costume tester: Keratinbehandling

Det utvikles stadig nye hårbehandlinger. Vi har testet behandlingen som skal glatte ut håret: Chi Enviro Smoothing Treatment!

Chi Enviro Smoothing Treatment

Krusete hår er noe av det flest frisørkunder klager over. Ofte er årsaken at vi farger og derfor kjemisk behandler håret, noe som gjør det ekstra porøst og utsatt i solen. Selv de beste stylingproduktene vil ha liten effekt hvis håret allerede er skadet. Heldigvis finnes det råd.

– Chi Enviro keratin behandling er en utglattende kur som legger seg utenpå håret som et beskyttende lag. Dette gjør at håret blir glattere, mindre frizzy og lettere å style, forteller Camilla Eldegard, daglig leder, medeier og frisør hos salongen Eco Cult.

Behandlingen skal redusere krus ved å tilføre proteiner, som håret allerede består av, og virker derfor i dybden. Silkeproteinene styrker og gjør kvaliteten på håret bedre, og resultatet vil holde seg i to til fire måneder. Du kan også velge om du vil ta behandlingen i hele håret eller kun der det kruser seg.

Om behandlingen

  1. Silkeproteinet keratin masseres inn i håret, som allerede består av proteiner. Hårstråene «tettes» igjen med dette, noe som skal gi bedre kvalitet.

  2. Behandlingen finnes i tre forskjellige varianter tilpasset ulike hårtyper, og tar fra to til fire timer å gjennomføre. Det er viktig at man ikke vasker håret, bruker strikk eller setter det opp de første 24 timene, slik at proteinene virkelig får «satt» seg og man ikke får en såkalt knekk i håret. Unngå også å lene deg inntil en sofa eller stol.

  3. Resultatet kan vare i to til fire måneder avhengig av hvilken intensitet på behandlingen du velger. Dette gjøres i enighet med din frisør.

  4. Etter behandlingen bør man bruke hjemmeproduktene som hører til kuren.

– I hvert fall shampoen og balsamen. Disse er sulfatfrie og vil gjøre at effekten varer lenger. Om man bruker feil produkter kan behandlingen gå ut fortere, forteller Camilla.

Vår vurdering

Behandlingen tilfører keratin, som håret naturlig er bygget opp av, noe som gjør det både sterkere og sunnere. Det er også sunt for hodebunnen. I tillegg kreves det mindre vedlikehold og færre styling- og pleieprodukter i etterkant. Bare husk at i rettere hår synes etterveksten fortere. Prisen kan også være et minus for noen, men alt i alt er dette den perfekte behandlingen uansett årstid fordi den, i motsetning til kjemiske behandlinger, gjør kvaliteten på håret mye bedre.

Pris

Prisen varierer etter lengden på håret og derav hvor lang tid frisøren bruker, men startprisen er på 2 500 kroner - det kan variere etter tykkelsen på håret.
For et normalt, halvlangt hår må to til tre timer beregnes i frisørstolen. For tykt hår tre til fire timer.

Hvor

Hos Eco Cult i Oslo. Bygdøy Allè 25.