Har du frisørskrekk? Så ofte bør du klippe deg
© Wenn.com

Se hvor ofte du bør klippe håret

Vi har snakket med ekspert om hvordan du får sunt og fyldig hår!

Det finnes et hav av råd og triks når det er snakk om hår. Derfor har vi snakket med en ekspert for å rydde opp i mytene.

HVOR OFTE BØR MAN KLIPPE SEG?

– Dette varierer fra frisyre og hårtype, men har du kort hår, vil jeg anbefale at du går til frisøren hver sjette uke. Har man en lengde som strekker seg til over skuldrene, vil fire ganger i året fungere godt for de fleste – med noen få unntak. Noen av kundene mine kan nøye seg med én gang i året, mens andre må komme oftere enn fire ganger. Dette avhenger av hårtypen og hårets tilstand. Noen bruker varme stylingredskaper mer enn andre, og kan trenge en stuss oftere, forteller Salli Anderschou, frisør og medeier av salongen Freund i København.

Hårtrend: Denne er hottest akkurat nå!

HVORDAN FÅR MAN HÅRET TIL Å VOKSE RASKERE?

– Rette pleieprodukter utgjør en stor forskjell – og ikke minst å bruke den riktig. Et godt råd er å holde seg til en fast frisør, slik at man får lagt en plan på hvor ofte man bør klippe seg, og hvilke produkter som er rett. Hvis du går til en ny frisør hver gang, kan utgangspunktet bli misforstått fordi de fleste frisører gjerne vil gi førstegangskunder en ny start, og ny fasong - som kan føre til at lengdene blir kortere enn du hadde forestilt deg, enn hvis du får til en fast frisør som kjenner håret ditt.

ER DET SANT AT HÅRET VOKSER RASKERE NÅR DET KLIPPES JEVNLIG?

– Den enkleste forklaringen er at når du unngår å klippe håret jevnlig, fliser det seg oppover og knekker etter en periode. Derfor sier ofte frisørene at hårstråene "spiser seg oppover", som fører til en slitt og tynn manke. Når håret er sunt og glansfullt ser det ofte litt lenger og fyldigere ut. Så en stuss inne i mellom har håret bare godt av.