© Getty Images

Dette bør du vite før du klipper lugg!

Alle kler lugg, så lenge den er tilpasset ansiktsfasongen, tipser håreksperten. Les, og la deg inspirere av kjendisenes klipp!

Mange tyr til en ny hårfarge eller klipp når de ønsker en forandring, og mange også til hårlugg, men kler alle ansiktsfasonger en lugg?

Vi har snakkket med Jannicke Talseth Hage, som er frisør ogeier av frisørsalongen Theresegaten 35.

Er det noe man bør være innstilt på før man går til frisøren for å klippe lugg?

– Jeg mener at stort sett alle ansikter kan kle lugg, men ikke alle har forutsetningene for å få en fin lugg. Utfordringer som verv, lavt hårfeste, lav panne og lite hår i front kan være med å påvirke sluttresultatet, sier Jannicke og fortsetter;

– Det viktigste er å tenke over om lugg er noe du er 100 prosent sikker på at du vil ha, og om det passer inn i morgenrutinen din, for lugg krever som oftest vedlikehold og styling.

Forøvrig er det også viktig å huske på at en tung og lang lugg må klippes ofte for å holde på fasongen som kler ansiktet ditt best.

– Luggen må også vakses oftere enn resten av håret, og krever ekstra føning og styling, spesielt dersom man har verv eller vekstretninger som legger seg i motsatt retning. Derfor må du være innstilt på å bruke en ekstra halvtime hver morgen.

Hvilken stil du ønsker, avhenger av ansiktsfasongen din: En rett grafisk lugg, en kort 50-talls variant, eller en rufsete, "hjemmeklippet" lugg à la Jane Birkin.

Finn riktig lugg for deg

– Det finnes utallige varianter av lugg, og flere alternativer uansett hvilken ansiktsform du har, sier Jannicke.

– Et ovalt ansikt kler stort sett de fleste typer. Et avlangt ansikt vil bli mer balansert hvis man får en lugg som er tung. Har man firkantet ansikt er det viktig å få klippet en lugg som ikke deler ansiktet i to, og fremhever den firkantede formen ytterligere. Et hjerteformet ansikt kan balanseres fint ved hjelp av en lugg. Den vil hjelpe til å dra fokuset oppover. Pass bare på at den ikke blir for tung eller lang. Er ansiktet ditt rundt kan det balanseres ved å klippe en lang lugg som kan legges til siden.

La deg inspirere av kjendisene, og finn luggen du liker best!