Slik stusser du tuppene - uten å få kortere hår
© Anna Stokland / Versace SS17

Klippeteknikk: Slik stusser du håret samtidig som du beholder lengden

Sparer du til langt hår, men samtidig sliter med tørt og slitt hår? Da bør lære deg denne teknikken!

Ifølge hårekspertene skal lokkene klippes minst én gang i halvåret, og helst hver tredje måned, men for de som er glad i det lange håret blir ofte frisørbesøket avlyst eller utsatt, frem til håret begynner å dele seg og ødelegge formen.

Derfor trenger de fleste av oss en stuss jevnlig for at håret skal holde seg sunt og vokse lenger uten at det fliser seg oppover.

Er du en av dem med frisørfobi? Da har vi gode nyheter. Takket være internett har vi funnet en ny klippeteknikk som gir sunnere tupper - uten at håret blir kortere.

Langt hår er en av hårtrendene i 2020: Se dem alle her!

For godt til å være sant? Teknikken heter «hair dusting», og går ut på å klippe av de skadede hårtuppene. Det gjøres ved å kun klippe av den ytterste delen av det slitte hårstrået. Det som gjør at denne metoden skiller seg ut fra vanlig stussing er at man strekker ut håret og kun klipper av de hårstråene som stikker opp, og ser ekstra slitte ut.

Dette er dog noe vanskeligere å få til enn en vanlig klipp, derfor anbefaler vi å gjøre det hos en profesjonell, selv om det kun skal noen få millimeter av.

Og mens du venter på neste ledige frisørtid, kan du jo ta en titt på den tilfredsstillende klippeteknikken i videoene nedenfor.

Frisørhemmelighet: Derfor trenger håret ditt sukker