© Getty Images

Kort hår - her er tipsene!

Har du kort hår eller ønsker deg det? Få ekspertenes og kjendisenes beste tips til kort hår.

Kort hår ?

Kort hår er en av årets største hårtrender, både her hjemme og i Hollywood. Flere og flere kvinner kaster seg på kort hår-bølgen og lar de lange lokkene falle. Men hvordan holder du kort hår best ved like? Ekspertene svarer og kjendisene gir deg sine tips.

Stellas skjønnhetsekspert Silvany Bricen konstaterer at den maskuline tendensen er en av de sterkeste denne sesongen, og at nettopp derfor er kort hår veldig hot akkurat nå.

  • Heldigvis går vi en luetid i møte, noe som kan være en god redning dersom man er redd for utvekstperioden som kanskje kommer, sier hun.

Stylingtips: Frisyrer for kort hår

10 hotte hårfrisyrer

Hårtrender for 2013

Ansiktsform defineres ofte utifra hvordan man velger å klippe og style håret. Kort hår fremhever ansiktet og signaliserer type og selvtillit.

  • Det beste med kort hår er nettopp at ansiktet fremheves og du fint kan ha mye sminke uten at det ser for voldsomt ut. Slik kan andre lettere se hvor slående vakker du er, noe som er en stor fordel ved kort hår, sier Silvany.

Les også: Stjernene sverger til Moroccanoil oil

Les også: Hårmote: Sarah Jessica Parker

Kjendiser med kort hår

  • Jeg er ikke så flink til å style håret selv, så jeg får det gjerne klippet slik at jeg bare kan føne det fancy, forteller skuespiller Lena Kristin Ellingsen. Hun bruker Volum shampoo og hårskum fra Chi i det korte, blonde håret sitt. - Det funker supert på mitt tynne hår. Skal jeg være litt mer rocka, kjører jeg på med Osis+ Dust it, og skal jeg virkelig fjonge meg går jeg til frisør Agnes Gulbrandsen på Gevir i Oslo og får det fikset!

Dette bør du vite om å farge hår

Men det er ikke bare her til lands vi sverger til kort hår. Listen er lang over Hollywood-stjerner med korte manker. Michelle Williams, Rihanna, Carey Mulligan og Sienna Miller er bare noen av de som har prøvd seg på trenden. Skuespiller og Lancôme-ansikt Emma Watson twitret følgende etter å ha klippet seg kort i 2010: " Kjære alle. Klippet nettopp kort hår. Det føles fantastisk, jeg elsker det! Har hatt lyst på kort hår i årevis, og det er det mest befriende noensinne!"

Les også: Stella tester hårkur

Emma Watson med kort hår.

© Getty Images

Sienna Miller med kort hår.

© Getty Images

Ekspertens tips til hvordan du styler kort hår:

  • Slikk maskulin frisyre er superhot nå i disse bondage-tider.

  • Store, krøllete fjoner gir et mykere og feminint utrykk, ala Halle Berry.

  • Føn ut frisyren (som den ble klippet) dersom du har en kul tøff bob med pannelugg.

  • Bob eller lob med tung og sofistikert sideskill eller myk sidepannelugg er alltid trygt.

  • Vurder en litt mer laidback og rocka variant med en lang høy lugg som både er sexy og selvsikker (tenk Gucci kampanjejente og Marilyn Mansons skuespillerkjæreste Evan Rachel Wood).

Hvordan bruke hårolje

Har man et litt rundt ansikt er den klassiske Mia Farrow-stilen kledelig. Hold det smalt på sidene, og få heller litt mer fylde på toppen. Tynner man håret veldig ut på sidene, blir det mer gutteaktig. En blanding av uskyldig men samtidig noe som viser styrke ser vi hos Emma Watson og Michelle Williams.

Få mer hårinspirasjon på StellaTV:

Frisyre for nordisk hår

Få frisyren: Sexy krøller

Få frisyren: Elegant hårknute

Volum for nordisk hår av Blowpro

Madde-frisyren - slik får du Hollywood-lokker

Krøller - se hvordan du får hårfrisyren her

Høstens viktigste hårtrender.

Grønt hår - tips til økologiske hårprodukter.

10 hotte hårfrisyrer

Stjernene sverger til Moroccanoil oil

Hvordan bruke hårolje