Bella Hadid pandehår
© Wenn.com

Kritisert frisyre får ny popularitet

Selv om denne klippen er frisørens verste mareritt, har det ikke stoppet kvinner som Bella Hadid i å teste ut den beryktede frisyren.

Corona har snudd alt på hodet både i Norge og i utlandet - inkludert våre skjønnhetsvaner. Med mange ukers isolasjon har folk blitt tvunget til å gjøre ting selv og nå har 2020`s diy-bølge ført til en ny frisyre. Denne frisyren er normalt bannlyst av alle frisører og skjønnhetsentustiaster, men den har nå fått ny popularitiet etter at kvinner som Bella Hadid har innført frisyren.

Hjemmeklippet pannelugg

De siste par måneders manglende adgang til frisører, har ført til at en del frustrerende kvinner har tatt saken i egne hender - og i dette tilfellet klippet håret sitt selv. Det er ikke en aktivitet uten konsekvenser, da selv frisørene synes at det kan være vanskelig å redde luggen hvis den først er klippet skjevt. Men dette har ikke stoppet folk i å klippe pannelugg hjemme. Blant annet har Bella Hadid lagt ut en story på Instagram, som viser at hun klipper sin egen pannelugg. Du kan se resultatet under.

Også den kjente spanske artisten Rosalía, har som Bella Hadid prøvd å klippe sin egen lugg. Begge kvinnene har gått for den enkle tynne panneluggen, som nå tar plass i pannelugg-trenden i 2020.

Finn inspirasjon på nett

Dersom du har nok mot til å bruke saksen, kan du finne hjelp og inspirasjon på Youtube, hvor det er et stort utvalg av videoer med folk som viser hvordan de selv klipper pannelugg. Det er viktig å huske på at det ikke noen vei tilbake, når du først har klippet luggen. Men dersom du er klar over risikoen, burde ikke dette stoppe deg.

Et godt råd

  • Klipp alltid panneluggen når håret ditt er tørt. Vått hår strekker seg mer en tørt hår, og med dette kan du risikere at luggen blir kortere enn ønsket når det har tørket.
  • Før du begynner å klippe, er det viktig at du skiller håret ditt i den skillen du pleier å ha.
  • Det er det ekstra viktig at håret ditt er tørt når du klippet det hvis du har krøller. Man burde heller ikke rette håret før man klipper det.
  • Det er en god idé å klippe krøllete hår med loddrette bevegelser når man skal klippe pannelugg. Det vil si at du tar noen lokker frem og klipper oppover istedenfor å klippe rett over med ett saksetak.