Bella Hadid med lugg
© Getty

Dette er frisyren alle snakker om

Når Bella Hadid viser seg med en ny hårfrisyre kan du nesten banne på at det blir en trend!

Endelig har bildene fra kveldens CFDA-galla begynt å renne inn på sosiale medier, og selv om vi er godt vant med ekstragavante kjoler, dype utringninger og høye splitt, er det én kjendis som tok pusten fra oss. Den yngste Hadid-søsteren, Bella, ble kveldens midtpunkt da hun ankom i en dristig, fuchsia-farget dresskjole signert Off-White, med et tykt belte i midjen, lange, feminine ermer og skulderputer som ga looken en allsidig 90-tallsfølelse. Antrekket toppet hun med en kort klipp og glatt pannelugg som skapte et mystisk, men samtidig avslappet preg - ála Mia Wallace.

Dette er frisyren alle snakker om

Smellvakre Bella Hadid under nattens CFDA-galla.

© Getty

Bella Hadid har for alvor slått gjennom som modell, og er nå nesten på lik linje med storesøster Gigiog bestevenninnen, Kendall Jenner. Det er bare ett års forskjell på Bella og Gigi, som begge er yndlinger hos store motehus som Chanel, Balmain og Givenchy, og er det siste tilskuddet i engle-klanen til Victoria's Secret.

Lyst på lugg? Finn ut av hvilken som kler deg!

Bella er i disse dager aktuell som sminkeambassadør for Dior, og var kveldens høydepunkt da hun ankom CFDA-gallaen hånd i hånd med Off-White designeren, Virgil Abloh. Vi gir Bella terningkast seks for valg av kjole, tilbehør og frisyre.

Den siste tiden har flere kjendiser vist seg med tilfeldig lugg hengende over pannen. Skjønnheten Emily Ratajkowski ankom filmfestivalen i Cannes i en dristig kjole og påsatt lugg - en look som minner om Audrey Hepburn.

Det er ingen tvil om at pannelugg i ulike varianter er en hit i sommer. Det ser både mystisk og avslappet ut, og passer derfor perfekt til mørke øyne og røde lepper, men også lyse lepper og naturlig sminke.

Dette er viktig å huske på før du klipper deg:

1. Spør frisøren din om du passer til pannelugg, da det ikke er like kledelig på alle.

2. Spør også om du har hår som passer og ikke for mange virvler.

3. Panneluggen trenger ikke lenger å være tung og tykk - og heller ikke må den rekke helt ned til øynene. Se bare på Bella.

4. Du må sette av litt ekstra tid hver morgen for å frisere luggen.

Har du et rundt ansikt, fungerer en lang, gradert pannelugg best, det forlenger og minimerer kinnene dine. Har du et langt ansikt, skal du derimot velge en lugg som går til øyenbrynene og som er lang på sidene, slik som modellen Georgia May Jagger.

Georgia May Jagger med den perfekte luggen
© Getty

Vi har snakket med kjendisfrisør og eier av frisørsalongene Gevir, Agnes Gulbrandsen om hvordan du går frem for å hoppe på panneluggtrenden - uten å klippe håret.

– Du kan enten kjøpe en ferdig-lugg, eller løshår med klips hos din nærmeste frisør. Mitt beste tips er å be frisøren om å forme luggen, slik at du får riktig lengde og form, men om du ønsker å ta saksa i egne hender er dette et par triks du kan følge:

1. Pass på at du har løshår som passer din egen hårfarge.

2. Gre håret ditt bakover og sett det opp i en høy hestehale.

3. Fest klipsene på løshåret midt på hodet, med løshåret fallende nedover ansiktet. En rem på hver side av hodet holder.

4. Ta vann i den falske luggen, og spray litt teksturspray. Jeg liker å bruke Oribes teksturspray.

5. Dette er valgfritt, men om du ønsker litt ekstra tekstur er det fint å blåse håret med en føner for å forme det. Hvis luggen blir for lang, kan du bruke en saks og dra den skrått gjennom håret. Husk å ta et lite parti om gangen. For å få den optimale Bella Hadid-frisyren bør håret på siden være lenger enn det i midten.

6. Vær tålmodig, og bruk god tid. Spray i vann og stylingspray gjentatte ganger for å få den rette formen.