© @gevir

Miss Mathiesen samarbeider med Gevir

Dette er spennene alle snakker om!

Du har kanskje sett de på sosiale medier allerede? Spennene med de kule ordene, som Oslo, gay, feminine, bliss og Einstein? Nå er de endelig lansert på markedet, og vi tok en prat med en av designerne bak, Erica Mathiesen.

– Det er som et ekstra glimt i hverdagen, sier Erica. Smykkedesigneren fra Oslo sitter i en skinnsofa iført store øredobber, en cardigan og et Gucci-belte med perler. Bølgene i det blonde håret hennes er festet med en spenne med Swarovski-diamanter og gulldetaljer. Det er dette vi har kommet for å prate om.

Erica lanserte sitt selvtitulerte smykkemerke 'Miss Mathiesen' for et par år siden. Siden den gang har det iøynefallende og fargerike designet hennes fått mye oppmerksomhet, særlig på Instagram. Både Maria Mena, it-jenter som Darja Barannik og modell Sophia Lie har allerede omfavnet smykkene - samt resten av Norge.

  • Jeg har alltid vært i overkant opptatt av smykker, og har handlet med meg skatter fra mine reiser rundt omkring i verden. Jeg har alltid fått komplimenter for smykkene mine, så jeg tenkte 'hvorfor ikke prøve å lage en business av ting jeg elsker selv'.

Nå har hun utvidet sortimentet sitt, og har denne vinteren inngått et samarbeid med frisørkjeden Gevir. Sammen med Agnes Gulbrandsen, som eier Gevir, har de sammen designet to ulike hårspenner, en stor og en litt mindre - med forskjellige ord.

– Det er gøy å gjøre noe litt annerledes. Hårspennene reflekterer både meg og Agnes godt, der vi kanskje viser litt mer av den spirituelle siden av oss, sier hun, mens hun nipper til en kopp med sort kaffe. Selv har hun lagt elsk på spennen med ordet 'Monkey', som var kallenavnet hennes når hun var yngre. Hun sier at Agnes sitt hjertebarn er spennen der det står 'Einstein'.

– Vi har alle en Einstein i oss, sier hun, og ler.

Erica innrømmer at spennene er inspirert av italienske Gucci, som denne sesongen lanserte en spenne med sitt eget merkenavn på. Spennen koster rundt 5000 kroner, og er absolutt ikke noe alle og enhver ønsker å bruke pengene sine på. Spennene til Miss Mathiesen og Gevir derimot, koster rundt 1000 kroner, og blir produsert i Kina.

– Dette er bare begynnelsen. Jeg er veldig spent på å se tilbakemeldingene etter de slippes på Gevirs to salonger (på Eger-torget og på Grünerløkka), samt på min egen og Gevirs nettside. Vi har allerede spennende planer om neste kolleksjon, innrømmer hun, og legger til at hver spenne kommer i 100 modeller og er svært eksklusive i først omgang.

– Førstemann til mølla!