© Anna Stokland

Ny sommerfrisyre har allerede fått over 5 millioner visninger

Frisyren har fått en massiv følgereskare på mediet TikTok og den ser derfor ut til å bli en av sommerens mest populære looks.

De fleste av oss får litt bølger i håret etter en frisk dukkert i havet og mange assosierer derfor de tilfeldige krøllene med saltvannshår. Men hvor du med saltvann ikke er sikker på hvordan resultatet ender, er du sikret vakkert strandhår med denne populære frisyren som nå vinner frem på TikTok.

Den lille havfruen

På TikTok har folk begynt å krølle håret i havfruelignende lokker. Hashtaggen #mermaidwaves har allerede mer enn 5.2 millioner visninger på TikTok med flere millioner delinger av videoer, hvor brukere viser hvordan de skaper den bølgete frisyren. Frisyrens nye popularitet skyldes blant annet et nytt smart redskap ved navnet Mermaide hair pro mini waver. Det er en krølltang som i motsetning til en normal krølltang, ikke kun har én, men tre varme jern som gjør det enkelt til å skape de populære bølgene i håret.

Dersom du ikke ser etter flere varmeartikler til håret, kan du også være med på den bølgende trenden ved hjelp av en rettetang. Alt du trenger å gjøre er å ta en hårlokk og varme den med rettetangen et par centimeter fra toppen av hodet, da det ikke skal være for mye volum øverst. Før deretter rettetangen langsomt ned langs hårlokken mens du bøyer rettetangen litt fra den ene siden til den andre. Fortsett til du har ført rettetangen gjennom hele håret.

Hvis du er i tvil om teknikken kan du se under, hvor hårstylisten Jen Atkin viser hvordan du kan skape de tilfeldige lokkene med en rettetang.

Den norske stylingen

Det såkalte havfrue-håret er del av en internasjonal trend, men dersom du vil sette et norsk preg på frisyren, kan du buste til bølgene litt. Hvor for eksempel amerikanere er kjent for et mer polert uttrykk, har nordmenn en tendens til å velge en mer diskret look. Avslutt gjerne med teksturspray på hårtuppene for å gjøre frisyren mer rå og avslappet.