© Anna Stokland

Slik skal panneluggen se ut nå!

Skal vi tro skjønnhetsekspertene skal du både finne frem mot og saks. Dette er årets panneluggtrend!

Selv om kalenderen viser oktober, har de internasjonale motehusene allerede satt trendene for neste år. Det gjelder både klær, tilbehør, og ikke minst innenfor skjønnhet og hår.

Trendene blir ikke bare til på catwalken, men også backstage, hvor noen av verdens dyktigste hår- og makeupartister jobber for å skape sesongens neste it-look.

Det var under årets Prada SS19-show, at flere av modellene måtte klippe håret som tydeligvis kommer til å dominere det kommende året.

Til Pradas show hadde hårstylist Guido Palau og makeupartist Pat McGrath skapt en look bestående av lange edderkoppervipper, hestehale og den ultrakorte panneluggen, som har fått navnet baby bangs. Miu Miu, Simone Rocha og Dior hadde også falt for den trendy og iøynefallende frisyren.

Miu Miu/Prada

© Anna Stokland

Looken er en del av en større tendens, hvor frisyren skal være et slags statement. Den ikoniske hockey-sveisen er også på vei tilbake. Vil du gøre frisyren ekstra spennende, kan du style den med en stor hårbøyle, slik vi så på modellen som gikk for Prada.

Kler du pannelugg?

– Jeg mener at stort sett alle ansikter kan kle lugg, men ikke alle har forutsetningene for å få en fin lugg. Utfordringer som verv, lavt hårfeste, lav panne og lite hår i front kan være med å påvirke sluttresultatet, sier Jannicke Talseth Hage, som er frisør og eier av frisørsalongen Theresegaten 35. og fortsetter;

– Det viktigste er å tenke over om lugg er noe du er 100 prosent sikker på at du vil ha, og om det passer inn i morgenrutinen din, for lugg krever som oftest vedlikehold og styling.

– Det finnes utallige varianter av lugg, og flere alternativer uansett hvilken ansiktsform du har, sier Jannicke.

– Et ovalt ansikt kler stort sett de fleste typer. Et avlangt ansikt vil bli mer balansert hvis man får en lugg som er tung. Har man firkantet ansikt er det viktig å få klippet en lugg som ikke deler ansiktet i to, og fremhever den firkantede formen ytterligere. Et hjerteformet ansikt kan balanseres fint ved hjelp av en lugg. Den vil hjelpe til å dra fokuset oppover. Pass bare på at den ikke blir for tung eller lang. Er ansiktet ditt rundt kan det balanseres ved å klippe en lang lugg som kan legges til siden.

La deg inspirere av hvordan luggen skal se ut i 2019 under: