© Anna Stokland

Lei av frisyren? Dette redder en dårlig hårdag

90-tallets hårbånd er endelig tilbake!

New York, London, Milano og Paris - moteukene er over for denne gang, og vi gleder oss til å teste ut de nye trender for den kommende sesongen. Det er spesielt en trend som har vært å se i samtlige av motemetropolene, nemlig hårbåndet! Både Gucci, H&M Studio, Chanel og Altuzarra stylet modellene sine med lekre minimalistiske hårbånd, mikset med ulike hårfrisyrer.

Fikk du med deg? Isabel Marant åpner butikk i Norge

COSTUMEs nettjournalist Alexandra Sætran fikk være med backstage da modellene under H&M Studio-visningen skulle fikse både antrekk, sminke og hår. Alle modellene var i ført tynne og sorte hårbånd, som var inspirert av ballett-uniformen. I tillegg hadde alle musefletter, som var stylet med en midtskill. En enkel, men feminin og vårlig look.

H&M Studio
© Getty Images

Vi var også tilstede da Issey Miyake viste kolleksjonen under Paris Fashion Week. Det japanske motehuset hadde ikke fysiske hårbånd, men hadde likevel stylet håret slik at det skulle forestille bånd. Vi elsker den metalliske finishen på modellene, med duse paletter. Har du et par ekstra minutter om morgen, er dette absolutt verdt et forsøk!

Issey Miyake
© Anna Stokland

Altuzarra gikk for den feminine og klassiske looken, der modellene bar både hårbøyler i sort skinn og i pels. Den maksimalistiske looken er enkel å kopiere, der både øredobbene og bøylene er i fokus. Dra håret bakover med bøylen, og skjul hestehalen med et strikk.

Så du denne: H&M Studio med stjernespekket visning i Paris

Altuzarra
© Anna Stokland

Den maksimalistiske og nesten vulgære stilen til Alessandro Michele fortsetter, men vi elsker det! Under moteuken i Milano var samtlige modeller å se med en av sesongenes største trend: hårbånd. Vi liker måten designeren til Gucci bruker det sporty båndet til materialer som silke, velur og denim.

Gucci
© Anna Stokland

Vår sjefsredaktør Kine B. Hartz var blant publikum da Karl Lagerfeld viste høstkolleksjonen til Chanel. Med en catwalk stylet som en romfartsstasjon og sangen Rocket Man av Elton John spilt over høytalerne, entret modell etter modell iført heklete pannebånd med broderier og perler. Hårfrisyrene var ulike - noen av modellene var stylet med volum, andre med midtskill. Hundetannsmønster, fantastiske vesker, ruter og glitterboots var også å se.

Fikk du med deg: Dette produktet kan du bytte ut med tørrsjampoen

Chanel
© Getty Images