Gigi Hadid rett hår hårmote
© Anna Stokland

Få rett hår uten å ta en anti-permanent

Vi har testet behandlingen kjendisene sverger til!

Selv om krøller og bølger kan minne om strand og sommer, foretrekker de fleste av oss rett og kontrollert hår. Og er du av de som må stå opp tyve minutter tidligere hver eneste morgen for å rekke å glatte ut de brusete fjonene, og har luftfuktighet øverst på hatlista di er du garantert en av de.

Hårmote: Dette er den mest trendy frisyren akkurat nå!

Når det er fuktighet i luften, åpner skjellagene seg og danner brus, og derfra tar håret sin egen form, og nekter å legge seg glatt uansett hvor mye du hårspray du bruker. Husk også at at kjemiske behandlinger som bleking og farging er med på å forverre situasjonen - som forårsaker at det blir «frizzy». Og uansett hvor hardt du da går til verks med såkalte antifrizz- og pleieprodukter er det ikke alltid resultatet blir slik vi ønsker.

Aminosyrebehandling

Heldigvis finnes det salongbehandlinger som kan gjøre underverk. Vi fikk teste en av de nyeste utglattingsbehandlingene hos frisør og hårekspert Siri Myhre på Nalu Nalu frisørsalong på Grünerløkka. Behandlingen er en mildere versjon av den klassiske anti-permanenten som har eksistert i alle år, og baserer seg på fem aminosyrer som bruker hårets eget keratin til å gjøre det glatt. Resultatet varer i opptil tolv uker.

– Et av fordele med behandlingen er at håret kan vaskes, farges og blekes samme dag, forteller hårekspert Siri Myhre.

– Samtidig som behandlingen reparerer slitt og skadet hår.

Fått med deg? Unngå disse tabbene når du farger håret hjemme!

© FØR OG ETTER BEHANDLINGEN

Vi fikk teste behandlingen, som tok i overkant av tre timer og innebar både vask, føn og glatting med rettetang. Etter behandlingen var håret helt rett, jevnt og frisk. Etter første hjemmevask la det seg like glatt igjen uten rettetang. Målet var forøvrig å roe ned brusen nærmeste hodebunnen, og sørget behandlingen for. Håret la seg like glatt som etter et par runder med rettetangen. Prisen på behandlingen er det eneste minuset, men om man utfører behandlingen kun én gang i året, og gjerne på sommeren når det er ekstra mye fuktighet i lufta, trenger det ikke å bli en dyr affære.

Viktig å vite...

Hvilken hårtype anbefaler du denne behandlingen til?

– Alle. Her kan man gjøre et veldig krøllete hår glatt og blondt hår mykere og blankere. Fordelen med denne type behandling er at den ikke sliter på håret, men om håret ditt er overbehandlet så vil ikke holdbarheten være like god, forteller Siri.

Hvordan vedlikeholde og pleie håret i etterkant av behandlingen?

– Kunden får med seg en sjampo og balsam fra serien som heter «The first shampoo» som for øvrig også er navnet på behandlingen. Begge produktene er helt uten sulfater, som ikke stripper håret for fuktighet.

Hva koster det, og hvor lang tid tar det å utføre behandlingen?

– Behandlingen ligger på rundt 3 500 kroner, men det kommer helt an på lengden og tykkelsen på håret. Jeg anbefaler alltid en konsultasjon før man vurderer en behandling, for å finne ut av pris og tid, som kan varierer alt fra en til fire timer, avslutter Siri.

Håret har en tendens til å bli ekstra brusete på sommeren, derfor kan denne behandlingen være den ultimate redningen til deg som elsker å ha håret helt rett, men husk alltid å beskytte hår som hud om sommeren med både hatt og solprodukter.